Welke prijzen moet ik aanhouden voor mijn behandelingen?
06 mei 2019 
0 min. leestijd

Welke prijzen moet ik aanhouden voor mijn behandelingen?

‘Ik hoor regelmatig de vraag van salons die net gaan starten welk tarief ze nu moeten hanteren. Daarbij geef ik ze een stelregel: Het streven zou moeten zijn dat je 1 euro per minuut binnen krijgt. Waarom? Dat leg ik je graag uit’

Waarom 1 euro per minuut?
Jij wil natuurlijk een professionele salon zijn en moet daarom ook topstylisten kunnen betalen. En omdat we nooit allemaal 100% van onze tijd echt klanten aan het helpen zijn, moeten we rekening houden met een aantal uren die niet betaald zullen worden door klanten. En niet te vergeten dat we niet allemaal 52 weken van het jaar werken, maar ook wel eens ziek zijn of op vakantie gaan. Als je hier allemaal rekening mee houdt kom je uit op 1 euro per minuut.

 

Hoe ziet jouw prijslijst eruit?
Ga eens na bij je eigen prijslijst of je behandelingen op een gemiddelde 1 euro per minuut uitkomen. Zo niet, je zou dan eerst eens kunnen beginnen met de meeste gebruikte behandeling op die 1 euro per minuut te krijgen door bijvoorbeeld die prijs iets te verhogen.omhoog wilt laten komen bij het maken van een afspraak en/of bij het afrekenen.

Tino, voormalig saloneigenaar en nu SMART adviseur

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen