Effectiviteit: weten voor welke uren je wel en niet betaald wordt?
Kapperskennis
Lidwien Heersink
Kapperskennis
05/06/2019
0 min
0

Effectiviteit: weten voor welke uren je wel en niet betaald wordt?

05/06/2019
0 min
0

Tino vertelt: In een salon handelen we eigenlijk met het meest kostbare goed: tijd. Elke minuut waarin geen klant geholpen wordt, is weggegooid geld. Want, als er wel een klant is, dan word je betaald voor elke minuut die je werkt.


Hoe werkt dat dan?
Effectiviteit is niet meer dan de minuten waarvoor je daadwerkelijk betaald wordt. Dit betekent het volgende. Jij hebt bijvoorbeeld bepaald dat je 30 euro krijgt voor een behandeling van 30 minuten. Maar, maak je de behandeling langer, bijvoorbeeld 60 minuten en blijft de prijs hetzelfde? Dan word je eigenlijk maar betaald voor 30 minuten en is je effectiviteit dus 50%.

Wat is nu een ideale effectiviteit?
Een effectiviteit van 70% zou het ideale plaatje zijn. Is je effectiviteit hoger? Dan is de kans op werkdruk en ziekteverzuim groter dan als je op 70% zit. En eronder? Dan hebben jij en/of je medewerkers niet veel te doen de hele dag.

Hoe kan je de effectiviteit makkelijk meten?
In ons SMARTsalon-programma zit een overzicht dat rekening houdt met alle euro’s die voor elke minuut betaald worden voor al je behandelingen. Er komt dus automatisch een juist effectiviteitsoverzicht uitrollen 🙂

Tino, voormalig beautyprofessional en nu SMART adviseur

Reacties
Categorieën