arrow_drop_up arrow_drop_down

Salon Agenda

Een automatische volle salon agenda met jou in control

Salonsoftware van Da Vinci

De Slimste Online Salon Agenda

Weg met dat papier. Vanaf nu plan jij je afspraken op je smartphone, tablet of computer in de salon agenda, en heb je de optie om je klanten zelf online een afspraak te laten maken.


De Salon Agenda bestaat uit 2 onderdelen

  • Afsprakenboek voor in je salon
  • Online boeken voor je klant

De Salon Agenda is niet zomaar een afsprakenboek. Hier is goed over nagedacht. Kennis uit de praktijk is vertaald naar een slimme online salon agenda.

Carlijn kiest

Afsprakenboek kapper

Carlijn kiest

Afsprakenboek schoonheidspecialist

Wat zit er in het afsprakenboek voor de salon?

  • Een overzichtelijk afsprakenboek voor in jouw salon en een online boekingsfunctie voor je klanten.
  • Makkelijk voldoen aan de registratieplicht door volledig inzicht in de klanten in je salon
  • Met 1 blik op je afsprakenboek weet je direct welke behandeling je zo meteen hebt door de duidelijke kleurtjes per behandeling.
  • En bang om de controle uit handen te geven voor het online boeken? Dat hoeft niet meer met de unieke boekingsmethode in SMART.
  • Je afsprakenboek wordt automatisch vol en slim gepland terwijl jij rustig met je partner een filmpje op de bank kijkt.
  • Jij houdt natuurlijk de controle doordat je zelf bepaald welke behandelingen bij wie en wanneer geboekt mogen worden. 

Voorkom no-shows

Door met een online agenda te gaan werken ga no-shows voorkomen én ga je ervoor zorgen dat je klanten sneller bij je terugkomen in de salon. Doordat de historie van elke klant vastgelegd wordt, kan het systeem automatisch op het juiste moment naar de juiste klant een bericht sturen. 


No-show killer

Verminder de no-shows in je salon met de herinneringssms en/ of e-mail. Bepaal zelf welke klanten deze herinnering mogen ontvangen en bepaal hoeveel uren of dagen van tevoren ze deze herinnering krijgen.
 

Wist je dat als je de No-Show Killer gebruikt, je no-showpercentage vermindert met 66%!?

Automatische bezoekversneller

Eerder kwamen je klanten in de salon veel regelmatiger. Bijvoorbeeld om de 6 weken. Tegenwoordig maken klanten minder snel weer een afspraak aan de balie en maken ze zelf weer een afspraak als ze weer een behandeling willen. 

Daardoor komen klanten gemiddeld wel later weer in je salon. Daarom kan jij gebruik maken van de automatische bezoekversneller. Stel zelf in of je een bericht naar je klanten wilt sturen 4,5,6,7, of 8 weken nadat ze bij jou in de salon zijn geweest met bijvoorbeeld een leuke tip en gelijk de mogelijkheid om een afspraak te maken.

Unieke online boekingsmethode

Het online afsprakenboek voor in je salon bevat een aantal super handige functies. En ook de online boekingsmethode is slim gemaakt zodat jij rustig achterover kan leunen en je afsprakenboek automatisch gepland wordt. De instellingen van deze slimme tools kan je zelf beheren. Dus jij bepaalt wat er in je online afsprakenboek gebeurt. Kijk hieronder voor een aantal handige functies in je afsprakenboek én slimme boekingstools

Drag & drop in de agenda

Iedere afspraak die in de salon agenda staat kan je gemakkelijk oppakken en overal neerzetten waar je maar wilt. Je hoeft de afspraak dus niet eerst te openen. Verder is het mogelijk om met je muis of vinger de afspraak in de agenda snel langer of korter te maken.

Attenties

Heb jij ook wel eens dat je iets wilt onthouden over een klant zodat je hier de volgende keer weer op terug kunt komen? Maak een attentie! Je kan zoveel attenties bij een klant maken als je zelf wilt.

 

Komt de klant in de salon dan kan je er zelf voor kiezen om deze attentie tevoorschijn te laten komen bij de kassa en/of in de agenda. 

Nieuwe klanten tijd

Die nieuwe klant wil je toch extra aandacht of advies geven? Of misschien wil je even een praatje maken om deze klant een beetje te leren kennen?

Als je klanten online een afspraak laat maken geven zij van tevoren aan of ze al klant zijn in jouw salon of niet. Als ze nog niet eerder in je salon zijn geweest worden er automatisch extra minuten bij de behandeling opgeteld. Stel een basis schoonheidsbehandeling duurt normaal 30 minuten. Als de klant voor het eerst in je salon komt worden er automatisch 35 minuten ingepland. 

Geen loze ruimtes 

Geen loze ruimtes meer in je salon agenda. Met het slimme plannen heb je dit getackeld. Hoe? Geef aan in je afsprakenboek om de hoeveel tijd een klant zelf online een afspraak mag boeken. Kies zelf uit 15 minuten t/m 60 minuten. Stel je kiest voor 60 minuten, dan ziet een klant bij het maken van een online afspraak enkel deze tijden: 9:00, 10:00, 11:00 etc. Stel je behandeling loopt om 10 uur af, dan kan een klant dus niet 10:05 kiezen als behandeltijd, maar enkel 10:00, 11:00 etc.

Bjootify

Extra Reviewplatformen

Wij maken ook 2 reviewplatformen: BarberBooking en Bjootify. Niets is zo belangrijk als goede reviews voor je salon. 77% van je klanten wordt namelijk beïnvloed door online reviews.


De boekingstool van Da Vinci is direct gekoppeld aan beide platformen. Zodra een klant je salon vindt en gelijk een afspraak wilt maken kan dat. Zodra de klant in je salon is geweest ontvangt hij/zij een reviewverzoek. De reviews die verzameld worden zijn dus 100% betrouwbaar en echt afkomstig van klanten.


  • BarberBooking: Dit reviewplatform is speciaal voor kappers 
  • Bjootify: Dit reviewplatfom is voor alle beautyprofessionals

Nieuwsgierig? Vraag gratis meer info aan

Vraag gratis en vrijblijvend een online demo aan zodat je de online salon agenda zelf een keer kan bekijken om te zien of het bij jouw salon past.
Lidwien van Da Vinci Software
De Da Vinci Cookies