Voor de klant het gemak van de kapper online
02 november 2023 
2 min. leestijd

Voor de klant het gemak van de kapper online

In de snel digitaliserende wereld van vandaag de dag, is het boeken van een afspraak bij de kapper nog nooit zo eenvoudig geweest. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het regelen van hun kappersbezoeken online. Waarom? Omdat het boeken van een kapper online de stress en moeite van traditionele afspraken wegneemt en alle benodigde informatie binnen handbereik brengt. In dit artikel bespreken we de voordelen onderzoeken we de voordelen van kapper online boeken en waarom online kappers steeds populairder worden.


1. Kapper Online Boeken - Geen Gedoe, Geen Wachttijden

Een van de grootste voordelen van online kappers voor je klant is het gemak om een afspraak te maken. In plaats van te moeten bellen en wachten op een geschikte tijd, kun je als klant nu een online formulier invullen. Hierdoor bespaart je klant veel tijd, maar bespaart ook tijd van jou (want je hoeft niet ellenlang te emmeren over de juiste datum en tijd via de telefoon met je klant). Dus de online kapper als voordeel voor jou en voor je klant.

Online boeken link kapper online

2. Kappers Online - Weten wat je klant moet kiezen

Wanneer je klanten online afspraken laat boeken in je salon dan is het goed voor de klant om te weten waar die uit kan kiezen. Bijvoorbeeld biedt je ook specialistische behandelingen aan? Dan kan de consument (je klant) dit snel en goed zien. Ook gelijk wat daar de prijs van is. Zo kan je klant een snelle keuze maken of hij/zij dit wil. Bijvoorbeeld ben je gespecialiseerd in krullen knippen, of juist in keratine behandelingen etc. Zo kan je klant zelfs s'avonds een keuze maken voor de online kappers.


3. Online Kapper - de juiste informatie beschikbaar van je klant

Wanneer je klant online een afspraak boekt krijg jij ook de juiste informatie. Bijvoorbeeld, je klant vult namelijk zelf zijn juiste e-mailadres en telefoonnummer in. Jij kan hier vervolgens weer leuke mailingen mee doen. En je kan je klant bellen indien nodig, je hebt dus ook snel contact met de klant.


4. Eenvoudige Betalingen en afspraak herinneringen

Een groot voordeel voor jouw klant van kappers online is bijvoorbeeld online aanbetalingsopties, bijvoorbeeld als een moeder haar kind naar de salon stuurt en vast vooruit wilt betalen. Of de automatische herinnering van de afspraak die je naar de klant stuurt. Je klant krijgt dan voor zijn of haar afspraak een automatische herinnering, zo weet je zeker dat je klant op tijd bij jou in de stoel zit en niet de afspraak vergeet. Jij als online kapper hebt dan meer controle over je eigen afsprakenboek.


5. Klanttevredenheid staat voorop

Voor jouw klant is het een bevestiging dat jij online boekingen accepteert dat je meegaat met de tijd. En dat je goed georganiseerd bent. Dat is een fijn gevoel voor je klant. Oftewel je straalt dus professionaliteit uit en dat is natuurlijk wat elke klant het liefst wil.


Kortom, het boeken van een kapper online voor jouw klant biedt tal van voordelen. Voor je klant is het gemak, duidelijk wat ze kan kiezen, automatische herinneringen zodat de klant in jouw stoel zit,  de juiste informatie van je klant beschikbaar en natuurlijk professionaliteit. Laat je klant de volgende afspraak online boeken bij de kappers online en je gaat mee met de tijd! Lees hier meer over een digitaal afsprakenboek via Da Vinci.

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen