Shampoo.. Gel.. Conditioner... Laat je klant kiezen!
06 mei 2019 
0 min. leestijd

Shampoo.. Gel.. Conditioner... Laat je klant kiezen!

‘Ik geef regelmatig gastlessen op scholen over het salonbestaan. Wat ik de studenten dan vaak meegeef is praktische tips die ze gelijk kunnen toepassen op hun stageplek in de salon. 1 van die tips deel ik nu graag met jou.’

 

Laat je klant kiezen
Als ik bijvoorbeeld een klant in mijn salon kreeg die echt droog haar had, dan kan een professionele shampoo wonderen doen. Dus na afloop van de behandeling liet ik de klant zien dat hij eigenlijk een shampoo en een conditioner voor droog haar nodig had om het droge haar weer mooi glanzend en sterk te maken. Daarna vertelde ik tegen de klant “maar weetje, eigenlijk als je eerst met de shampoo begint dan kom je ook al een heel eind.” Bijna altijd kocht de klant dan wel die shampoo.’

Eigenlijk is dit dus een hele simpele truc om je productenverkoop nét iets hoger te maken. Let daarbij wel op dat je wel echt een oplossing voor de klant moet bieden, anders heeft het natuurlijk geen zin ;-).

Eef, voormalig kapper en nu SMART adviseur

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen