Meest gewilde tijd in jouw salon
07 mei 2019 
1 min. leestijd

Meest gewilde tijd in jouw salon

René vertelt: ‘Ik zat laatst met iemand aan de telefoon en die vroeg welke cijfers ze over haar salon kon zien. Ik heb haar de cijfers getoond en toen stonden we even stil bij het overzicht waar je kan zien voor welke tijd de klant een afspraak in de salon had gemaakt. En hier kan je juist goed op inspelen als je dit weet.

Inspelen op de meest gewilde tijden
We zagen in het overzicht van alle online geboekte behandelingen van een periode, dat haar klanten die online de afspraak maakten het liefst tussen 10 en 11 uur bij haar in de salon komen. Maar ook dat om 13:00 eigenlijk niemand de afspraak maakt om in haar salon te komen. Dus zei ik tegen haar, als je slim bent dan vertel jij tegen klanten aan de telefoon of die binnen komen lopen om een afspraak te maken dat je nog wel plek hebt om 13:00.

Zo kan jij de afspraken via telefoon en binnenlopers beinvloeden zodat je klanten die online boeken op hun gewilde tijd kunnen boeken. Anders als je dit niet doet dan heb je kans dat een online boeker geen tijd meer vrij ziet tussen 10 en 11 uur en daarom niet vandaag maar over een week bijvoorbeeld bij jou komt.

René, Da Vinci SalonSoftware adviseur

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen