Makkelijk meer omzet
06 mei 2019 
1 min. leestijd

Makkelijk meer omzet

Heb je het gevoel dat je soms alleen werkt aan meer omzet? En wil je graag je medewerkers daar ook bij betrekken? Dat kan heel simpel en dat ga ik je vertellen.

Omzet per klant omhoog
Je wilt graag de omzet in je salon verhogen. En wilt hierbij graag de hulp van je medewerker inschakelen. Begin dan bij een goede graadmeter, in dit geval het omzet per bezoek. Dit kan je gemakkelijk uit SMART salonsoftware halen. Noteer het beginpunt voor jou en je medewerkers.

Stel je gemiddelde omzet per bezoek is € 30,-. En je wilt voor de zomervakantie dit naar € 30,50 brengen. Hang dan wekelijks het omzet per bezoek op in het keukentje zodat elke medewerker dit kan zien. Krijgen jullie samen het voor elkaar om het beoogde omzet per bezoek te halen? Dan krijgen alle medewerkers een cadeautje, bijvoorbeeld een dinerbon, een digitale camera. Bedenk in ieder geval iets wat de medewerkers leuk vinden, of nog beter, laat hen ideeën opperen.

Waarom zou je het doel maar 50 eurocent hoger zetten?

  • Het doel is haalbaar en realistisch
  • die 50 eurocent levert op jaarbasis € 2.500 extra omzet op
  • Stel je hebt een salon met € 150.000 omzet op jaarbasis. Dan heb je circa 5.000 klantbezoeken per jaar. En dat maal die 50 eurocent is € 2.500.

Probeer het eens, je zult verstelt staan dat dit lukt ?

Rene, Voormalig kapper en nu SMART adviseur

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen