Hoe doe ik het ten opzichte van mijn collega's?
28 september 2020 
2 min. leestijd

Hoe doe ik het ten opzichte van mijn collega's?

Je scrolt wat op Facebook en ziet een hot topic voorbijkomen: ‘hoe druk is het bij jullie in de salon?’ Ben jij ook altijd benieuwd? Is het alleen rustig bij mij in de salon? Of hoe is het bij anderen? We geven je graag antwoord op die vraag. Op dit moment staat Nederland op 97% van de omzet ten opzichte van september 2019. Dat betekent dat nog in de rest van september 3% omzet gehaald moet worden om gelijk te draaien met 2019. Wil je weten hoever jouw salon op de ladder staat voor de maand september? We helpen je graag.

Bereken je eigen gehaalde omzet:

Werk je met het Da Vinci programma? Dan kan je gewoon een kijkje nemen in de Omzetmonitor. In deze monitor wordt namelijk jouw salon vergeleken met de rest van Nederland, en dat per maand! Je hebt dus in één oogopslag een idee hoe jouw salon het doet ten opzichte van de rest van de salons. Zo ziet dat er uit:

Bekijk de afbeelding hierboven. Zoals je ziet, zie je niet alleen de eigen gehaalde omzet tot en met de dag van gisteren voor deze maand. Maar zie je ook van de afgelopen maanden terug hoe jouw omzet was en per maand met elkaar vergeleken. Hoef je niet eens je boekhouder te vragen of zelf allerlei dingen te berekenen.

 

Wil je het zelf berekenen?

Dat kan met deze simpele tool: Gratis te downloaden.

Of volg onderstaande berekening:

 • Omzet van september van het jaar 2019
 • De behaalde omzet tot nu toe van september 2020
 • Dan zet je de cijfers in deze tabel:
  • 100% laat je staan
  • Onder A vul je de omzet van de maand september in van het jaar 2019
  • Onder B vul je de tot nu toe gehaalde omzet van de maand september in van 2020
  • Dan pak je een rekenmachine en vul je dit in: (100 * B)/ A
  • De uitkomst hiervan is een percentage.
 •  Dit percentage is de omzet die je tot nu toe van de maand september gehaald hebt.
 • Vergelijk dit nu met het land, hoe doe jij het ten opzichte van het land?

Voorbeeld:

(100 * 9.300) / 10.000 = 93  > is dus 93% van de gehaalde omzet van vorig jaar.
Dan weet je dat je komende dagen nog 7% omzet binnen moet halen om hetzelfde als september 2019 te behalen.

 

Zien hoe je eigen salon het t.o.v. 2019 doet?

Wil je nu weten voor heel het jaar hoe je de maanden gedraaid hebt ten opzichte van de maanden vorig jaar? Dus in 2019? Dan kan je bovenstaande berekening ook doen voor alle maanden die al zijn geweest. Zo krijg je een goed beeld hoe je salon het ten opzichte van vorig jaar doet.

Werk je met Da Vinci? kijk dan in de Omzetmonitor, want ook hier staat voor je eigen salon vermeld hoe je salon het per maand heeft gedaan ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Wil je ook je salon vergelijken?

Ik ben Lidwien, directeur van Da Vinci SalonSoftware. Samen met mijn zussen en een team van Davincianen helpen we iedere dag 1700 salons met onze SalonSoftware. Van afsprakenboek, online boeken voor je klant, kassa, klantbeheer, administratie en marketing. Wij zijn er voor je.

Wil je op elk moment van de dag weten hoe je salon ervoor staat ten opzichte van jezelf en Nederland? Wij helpen je hier graag bij.

Liever bellen: 0575 55 27 00

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen