De 5 leukste moederdagacties voor in je salon
30 april 2021 
2 min. leestijd

De 5 leukste moederdagacties voor in je salon

De tweede zondag van mei is het Moederdag. In je salon kan je al die lieve moeders ook verwennen. We hebben de 5 leukste Moederdagacties voor je verzameld waar je nu nog mee kan starten.

Elke actie kan een ander doel dienen, om bijvoorbeeld meer omzet te maken, de lieve moeders te verrassen of bijvoorbeeld je social media volgers te verhogen.

Moederdagactie 1: Moederdagpakketjes verkopen

Deze actie kan je doen voor meer omzet. Ga leuke Moederdagpakketjes verkopen! Deze pakketjes moeten wel duidelijk voordeel bieden voor de klant om te kopen voor de lieve moeder. Voorbeelden van Moederdagpakketjes:

 • Een cadeaubon van 25 euro met daarbij 2 product-mini’s (twv € 6)
 • Een behandeling met daarbij een bos rozen voor € 25
 • Een productpakket van 2 of 3 producten > voor een mooie actieprijs

Moederdagpakketje

Moederdagactie 2: Een Social Media Actie 

Wil je de volgers op Social Media verhogen? Dat kan je doen door gebruik te maken van een social media actie. Je kan er vandaag nog mee starten. Hoe het werkt:

 1. Kies een actie
 2. Bepaal de looptijd
 3. Is de einddatum geweest? Kies dan een winnaar uit
 4. Deel ook weer wie de winnaar is op Social Media
 5. Is de winnaar ook in je salon geweest? Deel ook dit weer op Social Media

Welke acties kan je dan doen?

 • Tag je moeder en geef aan waarom jouw moeder de liefste is: de meest leuke/ontroerende/origineelste ode aan de moeder die wint een gratis behandeling voor de moeder
 • Maak een selfie van jezelf met je moeder en tag je moeder: de gekste/leukste selfie wint een gratis behandeling voor de moeder bij jou in de salon
 • Tag 2 vrienden en volg onze pagina: uit alle deelnemers wordt een gratis behandeling voor de moeder verloot

Social Media Moederdgactie

Moederdagactie 3: Een samenwerking met een ander bedrijf

Je zou bijvoorbeeld een samenwerking aan kunnen gaan met een ander bedrijf, bijvoorbeeld een horeca bedrijf. Biedt een giftsetje aan met een speciale Moederdagbehandeling en daarbij een cadeaubon van bijvoorbeeld € 10 voor een gezellig High-Tea bij het horecabedrijf. Zo wordt de moeder verwend én kan de zoon/dochter quality time doorbrengen met de moeder.


Moederdagactie 4: Een lootactie

Pak hiervoor heel de maand mei bijvoorbeeld. Geef aan dat alle moeders die bij jou in de salon komen in de maand mei, de bon in kunnen leveren in een grabbelton/vaas/pot. Van alle deelnemers wordt 1 iemand geloot die 1 gratis behandeling wint.

Moederdag actie kassabon

Moederdagactie 5: Een speciale Moederdagbehandeling

Dit is niet alleen voor de gever, maar juist voor de moeder in kwestie zelf. Geef aan: ‘Tijd om jezelf te verwennen’ Een fijne moederdagbehandeling bestaande uit (noem een behandeling met extraatjes) voor prijs € x nu in de aanbieding van 9 mei t/m 23 mei voor prijs € x. Je geeft dan aan dat alle moeders de speciale moederdagbehandeling de 2 weken na Moederdag voor de actieprijs kunnen krijgen.

Speciale moederdagbehandeling

Communiceer naar je klanten welke Moederdagactie je doet.

Deze kanalen kan je daarvoor gebruiken:

 • Een nieuwsbrief sturen naar ja klanten
 • Op je sociale media een post maken en dit de komende week herhalen
 • In je salon en op de balie een flyertje met de Moederdagactie
 • Eventueel een social media advertentie

Wie wij zijn? Wij zijn Da Vinci Software

We helpen jou als saloneigenaar graag met het makkelijk runnen van je salon. Wil je meer weten over onze makkelijke salonsoftware? Vraag eens een demovideo aan, je krijgt hem dan direct in je mailbox. Klik hier.


Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen