Zo verdien je jouw volgende vakantie
29 augustus 2019 
1 min. leestijd

Zo verdien je jouw volgende vakantie

De vakantie is voorbij … iedereen is weer terug aan het werk. Terwijl je lekker aan het werk bent vliegt de tijd en voordat je het weet … is het kerst. Daarom is het nu al tijd om te bedenken wat jij met je prijzen wil gaan doen.

We hebben hieronder een paar tips voor je op een rij gezet wat je kan doen als je jouw prijzen wil veranderen.

 1. Het moment: december
  1. De meeste bedrijven passen hun prijzen aan op 1 januari. Maar waarom zou je het niet 1 maand eerder doen? Vaak is december een drukke maand in de salon. Dus dan is het toch mooi om alvast in de drukke maand wat meer omzet mee te pakken.
 2. Welke behandelingen wel en welke niet verhogen?
  1. Kijk eerst eens naar de behandelingen die in jouw salon het meest gebeuren, welke behandelingen dus het meeste verschil maken. Stel je verhoogt de prijs van een behandeling die bijna nooit gebeurt is het effect ook minimaal. Maar verander je de prijs van een behandeling die heel vaak wordt gedaan… dat schiet lekker op! In ons programma SMARTsalon kan je zien welke behandelingen het meest worden afgerekend. Ga dan naar Cijfers > Omzet > Omzet behandelingen.
 3. Met hoeveel % of welk bedrag moet je verhogen?
  1. Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Wij adviseren altijd te kijken naar wat er om je heen gebeurt. Is er iets in de cao verandert waardoor lonen omhoog zijn gegaan? Is er een BTW verhoging of .. is het gewoon tijd om je prijzen omhoog te doen omdat ze al heel lang hetzelfde zijn? In onze eigen salon kijken we naar die factoren maar luisteren we ook naar ons onderbuikgevoel. ‘Wil een klant dit betalen?’ ‘Welk bedrag klinkt nog fijn?’
 4. Wat gaat deze verhoging van prijzen me opleveren?
  1. In ons programma kun je in 1 keer je behandelprijzen aanpassen. Je kan het ook alvast inplannen, dat je bijvoorbeeld vanaf 1 december andere prijzen hanteert. En je ziet meteen wat je deze prijsverhoging gaat opleveren! Je kunt dus in ons programma alvast een beetje uitproberen wat de mogelijke uitkomst is. Als in SMARTsalon gaat naar Management > Prijslijst > Prijzen versneld aanpassen kan je het uitproberen. Zolang je niet op ‘Opslaan’ klikt is er nog niets gebeurt. Kijk op graaghelpen voor de complete beschrijving hoe het werkt. Klik hier.

Dus denk na over je prijzen, speel ermee en kijk wat het op kan leveren. Zo weet jij weer waar je volgende vakantie vandaan komt. 😉

Werk je nog niet met de SalonSoftware van Da Vinci? Vraag dan gratis meer informatie aan en we vertellen je graag meer, klik hier.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen