Zijn je kortingen nog up-to-date?
19 juni 2020 
1 min. leestijd

Zijn je kortingen nog up-to-date?

Kortingen? Na de corona hanteren we geen kortingen meer! Dat was het statement van veel salons. Nu de drukte weer minder lijkt te worden, gaan de verruimde openingstijden de deur weer uit en de normale prijslijsten worden ook weer van zolder gehaald. Zo ook in onze eigen salon: Da Vinci for Hair. Wij werkten met verruimde openingstijden én zonder alle kortingen die we normaal hebben.

Geen kortingen = mega groei omzet
Nu na een aantal weken blijkt dan ook dat onze omzet per week giga gegroeid is. Mede doordat we hartstikke vol staan, maar ook omdat we dus geen kortingen meer geven. Vanaf juli is de bedoeling dat we weer volgens de normale werktijden gaan werken en dat betekend ook dat de kortingen die we voor de Corona-periode hanteerden weer gaan gelden.

Evalueren van de kortingen
Bij uitstek is het dus NU het moment om alle kortingen te evalueren. Welke kortingen willen we houden, welke doen we weg of passen we aan? We hebben eerst al onze kortingen op een rijtje gezet. Met het hele team hebben we bepaald welke kortingen we behouden, ook welke kortingen we gaan aanpassen. Twee kortingen gaan we aanpassen:

  • Woensdag Knipdag > knippen voor 18 euro > verhogen we naar 19 euro
  • Familiekorting > elke behandeling 40% korting > korting wordt minder


Familiekorting
Een doorn in het oog van de medewerkers. Een hoge korting, dus veel werk voor weinig geld. Deze korting hebben we dus aangepast. Op een tip van onze collega Davinciaan Tino: hij vertelde dat toen hij nog een salon had de kortingen baseerde op de drukte in de salon. Dus is de vrijdag een drukke dag in je salon? Dan geef je die dag dus geen familiekorting. Is de donderdag juist een rustige dag? Dan kan je familie tegen korting komen. Dus dat hebben wij nu ook in onze eigen salon gedaan:

  • Op de drukke dagen krijgt familie geen korting
    • Op dinsdag, woensdag en zaterdag
  • Op de minst drukke dagen krijgt de familie 20% korting
    • op donderdag en vrijdag

Tip voor jouw salon
Bekijk de kortingen die je ‘normaal’ hanteert in je salon. Kan je hier iets mee? Kunnen bepaalde kortingen lager? Of kan je mensen sturen door op rustigere dagen andere kortingen te geven dan op drukke dagen?

Succes met de korting-evaluatie!

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen