Wat zijn de hardlopers onder je behandelingen?
07 november 2019 
1 min. leestijd

Wat zijn de hardlopers onder je behandelingen?

Wist je dat in een salon 80% van de omzet gemaakt wordt door de top 10 behandelingen? Dus de behandelingen die het meest worden gegeven in een salon. Je kan hier leuke acties voor je klanten mee doen om de omzet per bezoek op een simpele manier te verhogen.

Maak pakketjes
Kijk naar je behandelingenlijst, en bekijk welke behandelingen in je top 10 staan. Maak een leuk pakketje met een behandeling uit deze top 10. Als voorbeeld, staat knippen dame in je top 10? Maak hier dan bijvoorbeeld een pakketprijs van met een haarkuur. De haarkuur staat waarschijnlijk niet in je top 10 behandelingen. Door klanten kennis te laten maken met deze haarkuur en een aantrekkelijke prijs te bieden, kan je het omzet per bezoek van je klanten verhogen. Of staat het epileren van de wenkbrauwen in je top 10? maar het verven niet? Maak dan een leuke pakketprijs voor het epileren en het verven van de wenkbrauwen. Zo kan je zelf nog meer leuke behandelpakketjes bedenken. Of wat dacht van je een behandeling uit je top 10 lijst met een artikel?

Vertel het ook tegen je klanten
Vertel deze pakketprijzen wel tegen je klanten. Maak bijvoorbeeld een mooie nieuwsbrief, een leuke social media post. Maar vooral ook in de salon zelf vertellen. Leg mooie flyers neer in je salon. Zet een flyer met de pakketprijzen op de behandelplekken neer. En, doe je aan online boeken? Dan kan je er ook voor kiezen om een aantal van deze pakketjes online te laten boeken. Succes!

Waar vind je je top 10 behandelingen?
In SMART Da Vinci kan je je top 10 behandelingen vinden door te gaan naar: Cijfers > Omzet > Omzet behandelingen. Klik een keer op het kopje ‘omzet’ om van hoog naar laag de omzet van de behandelingen te zien. De eerste 10 behandelingen zijn je top 10 behandelingen.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen