Makkelijk de btw kapper geregeld
26 januari 2024 
2 min. leestijd

Makkelijk de btw kapper geregeld

Als trotse eigenaar van een kapsalon ben je ongetwijfeld bekend met de vele aspecten van het runnen van een eigen zaak. Een van de belangrijkste administratieve taken is het correct indienen van de btw-aangifte met verschillende kapper btw tarief. Gelukkig maakt de moderne technologie het leven van ondernemers gemakkelijker, en als kapper kun je hier zeker je voordeel mee doen. In deze blog richten we ons op hoe je de btw-aangifte voor jouw kapsalon (btw kapper)efficiënt kunt regelen, met de nadruk op de drie verschillende btw-percentages die van toepassing zijn: 0%, 9%, en 21%.


De btw kapper tarieven: 0%, 9%, en 21%

Als kapper werk je met verschillende producten en diensten, elk met een ander kapper btw tarief. In de wereld van de kappersbranche komen drie verschillende percentages voor: 0%, 9%, en 21% btw. Het is belangrijk om te weten welk tarief van toepassing is op jouw specifieke producten en diensten, zodat je de juiste bedragen in je btw-aangifte kunt opnemen.


  • 0% btw tarief kapper: Dit tarief is van toepassing op bepaalde diensten die vallen onder de Kleineondernemersregeling (KOR). Als jouw kapsalon in aanmerking komt voor de KOR, moet je 0% btw in rekening brengen op je facturen.
  • 9% btw tarief kapper: Dit tarief geldt voor alle behandelingen in het kappersvak. Zoals knippen, stylen, kleuren etc.
  • 21% btw tarief kapper: Dit is het tarief waar de meeste artikelverkoop onder valt.


KOR en de 0% Btw: Vereenvoudig Je Btw-Aangifte

Als jouw kapsalon onder de KOR valt (btw-kapper), is het essentieel om de 0% btw voor kappers toe te passen. De Kleineondernemersregeling biedt belastingvoordelen voor ondernemers met een beperkte omzet. Door gebruik te maken van dit tarief, vermijd je onnodige belastingdruk en houd je jouw administratie overzichtelijk.


Da Vinci Salonsoftware: Je Partner in Btw-Aangifte

Een van de beste manieren om je btw-aangifte van je kappers btw eenvoudig en accuraat te regelen, is door gebruik te maken van geavanceerde salonsoftware zoals Da Vinci. Deze software is speciaal ontwikkeld voor kappers en biedt functionaliteiten die jouw administratieve lasten verminderen.

btw kapper overzicht

Met Da Vinci Salonsoftware heb je toegang tot een overzichtelijk BTW-overzicht voor je kwartaalaangifte. De software houdt automatisch rekening met de verschillende kappers btw percentages, waardoor je fouten minimaliseert en tijd bespaart. Door het gebruik van deze intuïtieve tool kun je met vertrouwen je kappers btw aangifte indienen, wetende dat je gegevens nauwkeurig en up-to-date zijn.


Conclusie: Eenvoudige Btw-Aangifte voor Kappers

Als kapper is het indienen van de btw-aangifte een cruciale maar soms uitdagende taak. Door te begrijpen welk kapper btw tarief van toepassing zijn op jouw producten en diensten, en door gebruik te maken van geavanceerde salonsoftware zoals Da Vinci, maak je dit proces aanzienlijk eenvoudiger en efficiënter. Neem de tijd om jezelf te informeren over de btw voor kappers en ontdek hoe moderne technologieën je kunnen helpen jouw kapsalon soepel te laten draaien, zowel creatief als administratief. Zou je meer willen weten van de handige salon software van Da Vinci? Vraag dan eens een demo aan.

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen