Wat is SalonSoftware?
24 december 2019 
1 min. leestijd

Wat is SalonSoftware?

‘Wat maken jullie… SalonSoftware? Wat is dat precies?’ Deze vraag krijgen we nog wel eens. En we kunnen het ook ons voorstellen dat het wat uitleg nodig heeft. Dus daar komt ie …

SalonSoftware vervangt jouw afsprakenboek, je kassa en klantenbak. Het is een programma dat alles in je salon gaat regelen. Even wat voorbeelden:

  • Afsprakenboek – Je papieren afsprakenboek in je salon vervang je door een versie op de computer, in de SalonSoftware. Dit betekent niet dat meteen jouw klant een afspraak kan maken. Het is puur en alleen voor je zelf.
  • Kassa – De kassa? Vanaf nu ga je ook afrekenen op de computer. Je kan bijvoorbeeld in het afsprakenboek klikken op een afspraak en meteen de afspraak afrekenen. Doordat je afrekent wordt eigenlijk alles meteen vastgelegd. Je hebt daarna cijfers tot je beschikking… van hoeveel omzet er vandaag binnen is gekomen, tot hoeveel artikelen je hebt verkocht en meer.
  • Klanten – Heb je nu een bak staan met behandelkaarten? Of misschien hou je het in excel bij? Vanaf nu hou je dit ook bij in de Salonsoftware, op de computer. Je kan alles van je klanten opslaan in onze salonsoftware. Van de naam, recepturen, behandelkaarten tot exact wat je klant heeft uitgegeven.
  • Marketing – Doordat je de SalonSoftware gebruikt om klantgegevens in op te slaan, kan het programma je helpen met marketing. Je kan bijvoorbeeld automatische berichten sturen naar je klanten zodat ze hun afspraak niet vergeten: HerinneringBericht. Of je stuurt een automatisch bericht als ze jarig zijn. En natuurlijk zijn er nog veel meer opties.
  • Online boeken – Ben jij zover dat jij je klant zelf hun afspraak wil laten maken? Ook dat kan. Het is een simpele link op je eigen website, of op je Facebook waar je klant kiest wanneer ze bij jou willen komen. Maar jij houdt controle! 🙂 Jij bepaalt welke behandelingen je klant ziet, welke tijden etc etc.
  • Cijfers – Doordat je afrekent in het programma kan de SalonSoftware jou laten zien hoe het ervoor staat in je salon. Hoeveel omzet is er gemaakt, welke klant is het vaakst geweest, wanneer worden de meeste afspraken gemaakt. etc etc. Belangrijk om te weten of je salon goed loopt en zodat jij weet wat je volgende (marketing) stappen gaan zijn.

Werk je nog niet met SalonSoftware en wil je het een keer zien? Vraag gratis en vrijblijvend informatie aan. Kijk hier: https://dvi.nl/informatie-aanvragen/

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen