Salon Software stap voor stap
24 december 2019 
3 min. leestijd

Salon Software stap voor stap

Wat is Salon Software nu precies? Wanneer gebruik je het? Wat doet het? Waar helpt het je mee? We kunnen ons hier bij Da Vinci voorstellen dat je deze vragen hebt als je nog niet met Salon Software werkt in je salon. Daarom een stappenplan hoe het dagelijks werkt, vanuit je klant.


 Stap 1: Je klant maakt een afspraak

Je klant zit thuis op de bank… en denkt… het is tijd dat ik weer naar de salon toe ga! Je klant pakt zijn telefoon en boekt online een afspraak of belt naar de salon.

Stap 2: Je klant komt in de salon
Bekijk in de Salon Software welke klant komt, zie welke receptuur of behandelkaart er van de vorige keer is gemaakt zodat je zo weer verder kan.

Stap 3: Je klant komt binnen!
En doordat je klant een HerinneringBericht heeft ontvangen is ze niet haar afspraak vergeten. Dat is fijn. 🙂

Stap 4: Je klant in de stoel
Het moment dat je klant in je stoel wil je natuurlijk nog alles weten van je klant. Ook wat ze de vorige keer heeft gezegd. Dus in de Salon Software kan jij of je collega een notitie maken van iets dat je echt niet wil vergeten. Het kan iets persoonlijks zijn zoals dat je klant net getrouwd is, maar het kan ook zijn dat je een belangrijke allergie niet mag vergeten.

Stap 5: Behandeling is klaar!
Je bent klaar met de behandeling en je klant is natuurlijk hartstikke blij met het resultaat. Helemaal omdat het precies zo is geworden als ze de vorige keer met je collega had overlegd. Want in de Salon Software sla je alle gegevens op van je klanten, ook over de behandelingen. Zo is je klant altijd blij.

Stap 6: Tijd om af te rekenen
Aan het einde van de behandeling is het tijd om af te rekenen. In de Salon Software kan je precies zien wat er is afgerekend de vorige keer dus je klant betaalt weer hetzelfde, wat wel zo prettig is.

Stap 7: De dag afsluiten, de kasopmaak
Aan het einde van de dag kan je meteen zien hoeveel omzet er binnen is gehaald. En kan jij de kasopmaak in het programma verwerken. Dan heb je meteen al veel werk voor je boekhouding voorbereidt.

Stap: De SalonAdministratie op kantoor

1 keer in de zoveel tijd moet je toch door je gegevens heen en kijken of alles goed gaat met je salon. Op kantoor kan je de gegevens van de hele week of maand in 1 keer bekijken en makkelijk aanleveren aan je boekhouder. Zo bespaart de Salon Software jou heel veel tijd en je boekhouder ook.

Hopelijk is het zo al iets duidelijker wat Salon Software voor jou in de praktijk kan betekenen. Wil je het een keer in het echt zien of zelfs proberen? Vraag dan een gratis demo aan van onze salon software.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen