Tip: weer een paar sokken voor zijn verjaardag...
05 december 2019 
1 min. leestijd

Tip: weer een paar sokken voor zijn verjaardag...

Pff… altijd maar weer verzinnen welk cadeautje je iedereen moet geven met die feestmaanden of verjaardagen. Als je je man vraagt zegt hij : ‘Doe maar wat’. En jij koopt dan maar weer een nieuw paar sokken of een mooie stropdas.

Hoe fijn zou het zijn als je man door jou op het idee komt om naar jou te verwijzen en zegt: ‘Vraag maar aan Salon X, daar staat mijn verlanglijstje klaar’. Jij blij want je weet wat je moet kopen en je man blij omdat hij iets krijgt wat hij wil krijgen.

Dit zouden jouw klanten kunnen zijn
Bovenstaande man en vrouw kunnen jouw klanten zijn! Wat we bedoelen? Vertel tegen al je klanten dat ze een verlanglijstje klaar kunnen zetten bij jou in de salon. Stuur ze een leuke mailing met heb jij al je verlanglijstje bij ons ingevuld?

Geef ze advies wat de beste producten zijn voor haar of hem of laat ze zelf met een idee komen. Bijvoorbeeld die fijne crème, of die mooie zilvershampoo, die volle mascara of die stevige gel. Jij zet dit dan bij hun klantenkaart neer als aparte notitie (het verlanglijstje). Zodra iemand bij je in de salon komt vragen naar het verlanglijstje van klant X, kan jij het diegene vertellen :-).

Met deze actie wil jij natuurlijk je artikelen verkoop verhogen en je klant vaker aan jou salon laten denken. En wie weet, nemen ze misschien ook wel gelijk iets voor zichzelf mee.

Werk je al met SMART van Da Vinci? Schrijf het verlanglijstje dan bij de notities bij de betreffende klant. Zo raak je het verlanglijstje nooit kwijt.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen