Goede voornemens voor 2023 voor saloneigenaren
05 januari 2023 
3 min. leestijd

Goede voornemens voor 2023 voor saloneigenaren

Het bereiken van je goede voornemens voor 2023 kan hard werken zijn, maar als je de juiste hulpmiddelen hebt, kan het makkelijker worden gemaakt. Eén zo'n hulpmiddel is een online afsprakenboek. Een online afsprakenboek voor je salon kan het leven voor jou en je klanten veel makkelijker maken. Het kan je helpen om sneller meer afspraken in je afsprakenboek te krijgen. En vooral ook om het aantal no-shows te verminderen. Ook helpt het je om je afspraken op een prettige manier bij te houden. Lees verder om te ontdekken hoe een online agenda jou kan helpen je doelstellingen in 2023 te bereiken! 


Wat is een online afsprakenboek? 

Een online afsprakenboek is een digitale versie van een traditionele papieren agenda waarmee je je afspraken kunt beheren. Maar met als extra optie dat je je agenda overal waar je ook bent kunt bekijken op je mobiel, tablet, laptop etc. Zolang je WIFI of internet hebt.  Je kan daarbij ook zelf aangeven of je je klanten wel of niet online wilt laten boeken.


Laat je je klanten wel online afspraken inboeken? Dan maak jij het leven van je klanten een stuk makkelijker. Ze kunnen een afspraak inplannen zonder dat ze hoeven te bellen. Daarmee is de afspraak veel sneller gemaakt, want de klant kan direct in zijn eigen agenda kijken welke afspraak het beste past. Maar geeft jou ook tijdwinst doordat je niet aan de telefoon hoeft te blijven met je klant. Want wist je dat een telefoongesprek gemiddeld 3 minuten duurt? Ook helpt een online afsprakenboek jou de no-shows in je salon te verminderen. Je klanten ontvangen namelijk voor de afspraak een herinnering van de afspraak. 


Hoe een online afsprakenboek je kan helpen de goede voornemens te bereiken

Een online agenda is een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen de goede voornemers voor je salon in 2023 te bereiken. Bijvoorbeeld, als een een goed voornemen van je is om de service en gemak voor de klanten te verhogen, dan zal een online afsprakenboek uitkomst bieden. Vooral ook omdat jij zelf de controle houdt over het afsprakenboek. Je kan zelf bepalen of je een beperkt aantal behandelingen of alle behandelingen gelijk online laat boeken. Maar ook welke tijden en welke dagen er geboekt mag worden. Er zijn nog veel meer handige functies in het afsprakenboek van Da Vinci, je kan op deze pagina een aantal handige functies vinden. Verder bespaar je ook nog eens veel tijd doordat je niet elke afspraak zelf in je fysieke agenda hoeft te schrijven.

Natuurlijk zorgt een online afsprakenboek in je salon ook nog eens voor meer overzicht. Je kan zelf al je afspraken een eigen kleur geven zodat je 1 oogopslag ziet welke behandelingen je die dag hebt, en of je zelfs een man of vrouw krijgt mocht je dit gesplitst willen hebben. Handig dus!                                          

Meer professionaliteit voor jouw salon 

Een online afsprakenboek zal je ook helpen een meer professionelere uitstraling te krijgen. Je klanten hoeven zich geen zorgen te maken dat er afspraken verdwijnen, er dubbel geboekt wordt of door menselijke fouten iets weggegumd is. Omdat het een realtime online afsprakenboek is wordt direct alles gezien en genoteerd. Een dubbele boeking kan dan niet voorkomen. Dit verhoogt niet alleen de klanttevredenheid, maar zal ook zorgen voor meer terugkerende bezoeken.

En dat je klanten vaker terugkomen als je met een online afsprakenboek begint is een feit. Hoe vaak je klant als hij moet bellen naar je salon wel niet vergeet omdat hij overdag druk is en in de avond hier pas aan denkt. Op die momenten biedt een online afsprakenboek dan volop kansen. Je klant zit rustig op de bank en boekt voor morgen al (als je dit wil natuurlijk) een afspraak. Je komt in je salon en je afsprakenboek staat volgeboekt! Beter kan haast niet toch? En dat zonder dat jij je mail of whatsapp in de gaten moet houden voor afspraken. 


Kortom, beginnen met een online afsprakenboek kan jou en je salon helpen om je goede voornemens voor 2023 te halen. Of het nu gaat om het vergroten van het gemak voor de klant of het verminderen van no-shows, een online salon afsprakenboek biedt vele voordelen die zowel de klantervaring als de algehele productiviteit binnen uw bedrijf kunnen verbeteren. Dus waarom wachten? Neem vandaag nog de controle over je eigen bedrijf. Je kan hier meer informatie aanvragen.

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen