Kapperszaak beginnen
01 mei 2023 
2 min. leestijd

Kapperszaak beginnen

Wil je voor jezelf beginnen als kapster en overweeg je om een kapperszaak te starten? Het starten van een kapsalon kan een spannend en uitdagend avontuur zijn. Er komt veel kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf, en het runnen van een kapperszaak is daarop geen uitzondering. Toch kan het ook een zeer lonende ervaring zijn, waarbij je je passie voor het kappersvak kunt delen met je klanten en je eigen baas kunt zijn.

Een kapperszaak beginnen vereist echter meer dan alleen het hebben van een passie voor het kappersvak. Er zijn tal van aspecten waar je rekening mee moet houden

  • zoals het vinden van een geschikte locatie, een kapsalon aan huis beginnen of op een andere locatie?
  • het bepalen van je dienstenaanbod 
  • het werven van klanten

Ook is het belangrijk om de juiste tools en apparatuur te hebben, zoals professionele kappersstoelen, spiegels en natuurlijk kapperssoftware.

Kapperssoftware is een essentieel hulpmiddel voor het runnen van een moderne kapsalon. Het kan je helpen bij het bijhouden van afspraken, het beheren van klantgegevens en het maken van facturen. Ook kun je met kapperssoftware de voorraad bijhouden en statistieken bijhouden over de prestaties van je kapsalon. Hierdoor kun je betere beslissingen nemen en je kapsalon efficiënter runnen. Dus een kapperszaak starten is verbonden aan het zoeken van de juiste kapperssoftware.

Een kapsalon starten vereist ook dat je nadenkt over je branding en marketing. Een goed doordacht merk kan je helpen om je te onderscheiden van de concurrentie en je klanten aan te trekken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een herkenbaar logo, een professionele website waarbij klanten direct online een afspraak kunnen boeken en een social media strategie.

Daarnaast moet je nadenken over je dienstenaanbod en prijsstelling. Wil je alleen knipbehandelingen aanbieden of ook andere behandelingen zoals kleuren en permanenten? En welke prijzen zijn redelijk en concurrerend voor jouw markt? Als je voor jezelf wilt beginnen als kapster is het dus handig om ook in je omgeving te kijken welke diensten andere salons aanbieden, en vooral ook tegen welk prijs. Dit kan sterk variëren van de plek waar je zit tot het segment waar je je op wilt richten.

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor goede klantenservice en ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn over hun ervaring in jouw kapsalon. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een gratis drankje of het regelmatig organiseren van promoties.

Een kapsalon beginnen kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste aanpak kan het een zeer lonende ervaring zijn. Met de juiste tools, apparatuur, marketing en salonsoftware kun je een succesvolle kapperszaak beginnen en laten groeien. Zorg daarom dat je van tevoren goed onderzoek doet en een solide plan hebt voordat je een kapsalon start. En vergeet niet om kapperssoftware te gebruiken om je te helpen bij het beheren van je zaak! 

Een kapsalon beginnen omvat dus veel. Maar... wees niet ongerust. We helpen je hier ook graag bij. We hebben een 'Kapsalon starten checklist' gemaakt die jou hierbij kan helpen. Kijk daarvoor op deze link en scroll helemaal naar beneden, daar kan je de gratis checklist aanvragen.

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen