Kapsalon aan huis beginnen
01 mei 2023 
2 min. leestijd

Kapsalon aan huis beginnen

Een kapsalon starten aan huis? Is het altijd je droom geweest om een eigen bedrijf te beginnen? Als je gepassioneerd bent door haarstyling en ondernemerschap, dan kan het een kapsalon aan huis starten een geweldige mogelijkheid zijn om deze dromen te verwezenlijken. In deze blog vertellen we je meer hoe je een kapsalon een huis kunt beginnen.


Stap 1: Onderzoek en plannen

Voordat je begint met een kapsalon starten aan huis, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de lokale wet- en regelgeving. Je moet ervoor zorgen dat je voldoet aan alle vereisten om een kapsalon aan huis beginnen. Daarnaast moet je ook nadenken over de kosten, het aanbod van diensten, en hoe je jouw kapsalon aan huis gaat promoten.


Stap 2: Maak je kapsalon aan huis gereed

Nu je een plan hebt, moet je je huis gereed maken om klanten te ontvangen. Je hebt een specifieke ruimte nodig die is ingericht als kapsalon. Dit kan een extra kamer zijn of een aparte ingang van je huis. Zorg ervoor dat de ruimte goed verlicht is, genoeg opbergruimte heeft en dat je alle benodigde apparatuur hebt, zoals een kappersstoel, wasbak en spiegels. Zorg er vooral ook voor dat je een kapperssoftware hebt dat bij je past en die jou het runnen van je kapsalon makkelijker maakt.


Stap 3: Promoot je kapsalon aan huis

Nu je kapsalon aan huis klaar is voor klanten, moet je ervoor zorgen dat mensen weten dat je bestaat. Maak een website aan waar direct klanten online een afspraak kunnen boeken en sociale media-accounts om je kapsalon te promoten. Daarnaast kun je ook visitekaartjes maken en deze verspreiden in de buurt. Het is ook handig om een speciaal aanbod te maken voor nieuwe klanten om zo meer mensen naar je kapsalon aan huis te trekken.


Stap 4: Begin met het ontvangen van klanten

Nu je kapsalon aan huis gereed is en je het hebt gepromoot, is het tijd om klanten te ontvangen. Zorg ervoor dat je je aan alle afspraken houdt en dat je klanten tevreden zijn met de diensten die je aanbiedt. Je kunt ook feedback vragen aan je klanten om te weten wat je nog kunt verbeteren, dit kan je natuurlijk zelf handmatig doen maar je kan het ook doen via makkelijke kapperssoftware die het automatische voor je doet. Zo heb jij weer tijd vrij voor het blij maken van je klanten. En kan jij weer leren van de feedback die je ontvangt.


Met een kapsalon beginnen aan huis, is het belangrijk om te onthouden dat het een lange termijn project is. Het kan tijd kosten om een klantenkring op te bouwen en om je bedrijf winstgevend te maken. Maar als je gepassioneerd bent over haarstyling en ondernemerschap, kan een kapsalon aan huis beginnen een geweldige kans zijn om je dromen te verwezenlijken. Je kapsalon aan huis starten helpen we je graag mee op weg. Daarom hebben we een gratis checklist gemaakt waar je rekening mee kunt houden: Checklist 'kapsalon beginnen aan huis': Ga naar deze pagina en scroll helemaal naar beneden voor de checklist.

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen