Zo doe je dat: een eigen beautysalon beginnen
28 augustus 2023 
2 min. leestijd

Zo doe je dat: een eigen beautysalon beginnen

Een eigen beautysalon beginnen altijd al een droom geweest? Dan is het misschien nu wel het perfecte moment om die droom werkelijkheid te maken. Een beautysalon beginnen biedt niet alleen de mogelijkheid om je passie voor schoonheid en welzijn te delen, maar het stelt je ook in staat om een bloeiend bedrijf op te bouwen in een sector waar mensen altijd graag blijven komen. Een eigen schoonheidssalon starten dus? In dit artikel bespreken we de stappen die je kan nemen om van je onderneming een succes te maken.


Stap 1: Onderzoek en Planning

Enthousiast je eigen beauty salon beginnen is super fijn. Maar.. wel slim om ook eerst onderzoek te doen. Is er nog ruimte voor een schoonheidssalon in je omgeving. Heb je hier klandizie voor? Zit er misschien wel een behoefte in een gespecialiseerde huidverzorging die nu nog niet in de buurt worden uitgevoerd? Hiermee kan je ervoor zorgen dat je snel een goeie klantenkring op kan bouwen.

Denk hierbij dus aan een bedrijfsplan. Dit geeft een richting aan het opzetten van de salon. En ook als je een financiering nodig hebt. Zorg ervoor dat je plan details bevat zoals je dienstenaanbod, doelmarkt, concurrentieanalyse en marketingstrategie.


Stap 2: Locatie en Inrichting

De locatie van je beautysalon speelt een grote rol in het aantrekken van klanten. Kies een locatie die gemakkelijk toegankelijk is en voldoende zichtbaarheid biedt. Een drukke winkelstraat of een winkelcentrum kan bijvoorbeeld een ideale locatie zijn.

De inrichting van je beautysalon moet zowel functioneel als uitnodigend zijn. Creëer een serene en comfortabele omgeving waar klanten kunnen ontspannen en genieten van hun behandelingen. Zorg voor voldoende werkstations, opslagruimte en hoogwaardige apparatuur om professionele diensten te leveren.


Stap 3: Licenties en Vergunningen

Je hebt ook specifieke vergunningen en licenties nodig bij een schoonheidssalon beginnen, afhankelijk van het soort diensten die je aanbiedt. Controleer bij de lokale autoriteiten welke vergunningen je nodig hebt en zorg ervoor dat je bij een beautysalon starten alles in orde hebt.


Stap 4: Diensten en Producten

Een schoonheidssalon beginnen is leuk, denk hierbij ook aan het soort diensten en producten die je aan gaat bieden. Juist dit kan ervoor zorgen dat je beautysalon zich onderscheidt van anderen. Overweeg om behandelingen aan te bieden zoals gezichtsbehandelingen, massages, manicures, pedicures, haarstyling en make-updiensten. Daarnaast is het belangrijk om hoogwaardige schoonheidsproducten te gebruiken die bijdragen aan de tevredenheid van je klanten.


Stap 5: Marketing en Promotie

Een eigen beauty salon beginnen vereist ook een sterke marketinginspanning. Gebruik zowel online als offline kanalen om je salon te promoten. Een professionele website, actieve aanwezigheid op sociale media en samenwerkingen met lokale influencers kunnen je zichtbaarheid vergroten. Zorg ervoor dat het ook laagdrempelig is dat nieuwe klanten bij je kunnen komen, door bijvoorbeeld online boeken aan te bieden. HIer kan een potentiele klant de prijzen van je behandelingen zien en kijken wanneer een afspraak bij jou in de salon uit zal komen. Idee is om ook een speciale introductieaanbieding aan klanten aan te bieden om ze te trekken, kan ook weer online via het online boeken aangeboden worden om de drempel nog lager te maken.


Stap 6: Klantenservice en Ervaring

Het succes van je eigen schoonheidssalon starten draait niet alleen om diensten en producten, maar ook om de klantenservice en ervaring die je biedt. Zorg ervoor dat jijzelf en eventueel personeel goed is opgeleid en klantgericht is. Creëer een gastvrije sfeer waar klanten zich op hun gemak voelen en graag terugkomen.


Dus... je eigen beautysalon beginnen

Een eigen beautysalon starten is een opwindende stap die toewijding en planning vereist. Door de juiste stappen te volgen, een uitgebreid dienstenaanbod te bieden en uitstekende klantenservice te leveren, kun je je eigen schoonheidssalon tot een succes maken. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met het verwezenlijken van je droom om een eigen beautysalon beginnen en een stempel te drukken op de wereld van schoonheid en welzijn.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen