Zo start je met het online boeken in je salon
17 oktober 2019 
1 min. leestijd

Zo start je met het online boeken in je salon

Je bent een salon die wilt gaan beginnen met het online boeken. Maar… hoe begin je en waar? Dan hebben wij een leuke tip voor jou. 1 ding weet je sowieso al zeker, als jij in je salon gaat beginnen met het online boeken, wordt jouw klant enthousiast!

Je klant enthousiast? JA!

  1. Je klant kan nu in zijn eigen tijd een afspraak boeken
  2. Je klant kan op het moment dat hij eraan denkt (bijvoorbeeld in de avonduren) gelijk een afspraak maken voor de volgende dag en niet hoeven bellen
  3. Makkelijker een afspraak voor de hele familie maken met wisselende agenda’s
  4. slokt geen tijd op van jou via de telefoon als je net met je klant bezig bent

Stap voor stap beginnen

Wij adviseren eigenlijk altijd om in kleine stapjes te beginnen met het online boeken. Je start eerst met het digitale afsprakenboek in je salon. En zet 1 of 2 behandelingen online. Bijvoorbeeld knippen dame en knippen heer. Je vertelt je klanten natuurlijk dat ze op je website een afspraak kunnen boeken. Je zult merken dat klanten dit fijn gaan vinden én hier ook echt gebruik van gaan maken.

‘En die ene behandeling dan?’

Bij de volgende keer dat je klant in de salon komt en staat af te rekenen kan een gesprek zo verlopen:

  • Klant: ‘Kan ik ook mijn kleurbehandeling online boeken de volgende keer?’
  • Jij: ‘Nu nog niet, maar weet je wat ik doe? Ik geef je dit kaartje mee. Hierop schrijf ik de kleurbehandeling die jij kan kiezen online. Dan zorg ik dat die ook online te boeken is’

Langzaam aan wennen

Door het online boeken in stapjes uit te breiden en je klanten hier ook in mee te nemen. Zorg je er dus voor dat je personeel hier aan went, jij hier aan went. Maar bovenal je klant ook aan het online boeken went en dan ook nog de juiste behandeling kiest. Zo hoeven jij en je personeel niet bang te zijn dat het online boeken bij de kleurbehandelingen mis zullen gaan.

Voordeel aan online boeken voor jou?

  • Je klanten zullen minder bellen en dus kan jij meer aandacht geven aan je klant in de stoel
  • Sneller nieuwe klanten aantrekken omdat ze direct een afspraak bij je in de salon kunnen boeken

Dus… waar wacht je nog op? Mogen wij je helpen met het introduceren van het online boeken in je salon? 🙂

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen