Wel of geen marketingbureau inhuren?
07 mei 2019 
1 min. leestijd

Wel of geen marketingbureau inhuren?

Ik had laatst een saloneigenaar aan de lijn die vertelde dat de omzet wat terugliep en daar graag iets aan wilde doen en vroeg of wij nog een marketingbureau kende. Dus vroeg ik hem eerst een aantal dingen.

Ik vroeg aan de eigenaar of hij al aan online boeken doet. Nee was zijn antwoord. En of hij wel eens een emailing naar zijn klanten had gestuurd met een actie? Nee ook niet geeft hij aan.

Laten we dan eerst met online boeken beginnen

Dus gaf ik hem aan, wat nu als we eerst met online boeken beginnen? Dan hoef jij nog geen geld uit te geven aan een marketingbureau, maar starten we met het online boeken wat toch al bij in je pakket zit. Alleen al door het online boeken krijg je meer nieuwe klanten omdat je sneller op internet gevonden wordt door de relevantie én is het makkelijker voor je klanten om sneller weer terug te komen.

En als tweede tip gaf ik hem aan, vraag een goede vriend/vriendin of slim neefje om je te helpen met het instellen van een nieuwsbrief. Jij geeft aan wat er in moet komen, bijvoorbeeld een kleuractie op klanten die nog nooit gekleurd zijn bij je in de salon. Zo krijg je ook nieuwe kleurklanten erbij, dus meer omzet.

De saloneigenaar was super blij dat ik hem op deze wij met deze tips had geholpen. Yes zegt hij, we gaan met online boeken beginnen!

Werk jij ook nog niet met online boeken? Maar wil je er wel meer over weten? Vraag ons voor hulp en we helpen je graag 🙂 .

 Wendy, Da Vinci SalonSoftware Adviseur

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen