Tip: Maak 'fans' van je klanten
03 december 2019 
0 min. leestijd

Tip: Maak 'fans' van je klanten

Elke salon heeft een handjevol super tevreden klanten, ook wel je fans. Zij praten graag over hoe blij ze zijn over jouw salon en hoe fijn ze worden geholpen. Via deze ‘fans’ krijg jij ook nieuwe klanten binnen.

Hoe zorg je ervoor dat je nog meer klanten ‘fans’ van je salon maakt?
Kijk eens naar je klantenbestand. Welke klanten komen het vaakst bij je in de salon, ook wel de topklanten? Stuur die klanten een mooie brief of een email. En zet daarin dat je zo blij met haar/hem als klant bent en hem/haar graag iets extra’s aan wilt bieden. Bijvoorbeeld dat ze een luxere behandeling krijgen terwijl ze voor de basisbehandeling betalen, of gratis een artikel meekrijgen.

Wedden dat die klanten tegen hun familie en vrienden vertellen over jouw salon en hoe geweldig ze de verrassing vinden? En die familie/vrienden ook wel eens benieuwd zijn wat voor salon jij dan hebt? 🙂

Snel je topklanten vinden? In ons software programma SMART hebben wij een snel overzicht van je topklanten. Login op je SMART programma > klik op Cijfers > klik op Klanten > Klik op Top Klanten > Kies de datum en kies hoeveel klanten je wilt zien.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen