Tip: Lachend meer omzet
03 mei 2019 
0 min. leestijd

Tip: Lachend meer omzet

Ik kom zo af en toe zelf ook een kapsalon binnen. En wat viel mij op? De medewerkers hadden allemaal een t-shirt aan met tekst op de achterkant.

De één had de tekst met ‘Vraag naar onze kleuraanbieding’. En de ander met de tekst ‘Vraag naar de zomerlijn’. En zo hadden ze nog meer verschillende teksten. Dit vond ik zo leuk dat ik gevraagd heb hoe ze er op gekomen zijn om dit zo te doen. Door een brainsessie vertelde de eigenaar :).

Wat bleek, alleen door de tekst op de t-shirts te zetten ging de verkoop omhoog. Van zowel de artikelen maar ook de behandelingen. Want nu vroeg de klant aan de medewerker wat is die zomerlijn dan? Of wat is de kleuraanbieding dan? En de rest volgende dan vanzelf. Alleen al aan de artikelomzet waren ze met 10% gestegen.

Doe hier je voordeel mee en probeer het ook eens!

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen