Jouw salon en het steunpakket van de overheid
19 maart 2020 
2 min. leestijd

Jouw salon en het steunpakket van de overheid

Dat het Coronavirus voor elk bedrijf een grote bedreiging is, is natuurlijk ook voor de overheid geen vraag. Zij werken elke dag hard aan oplossingen om de economie van Nederland grotendeels intact te kunnen houden. Daarom hebben zij op dinsdagavond 17 maart ook een steunpakket voor ondernemers gepresenteerd. We hebben de maatregelen van dit steunpakket voor je op een rijtje gezet en wat dit voor jou als saloneigenaar betekent.

Belastinguitstel
Een belangrijke maatregel is de uitstel van het betalen van de belastingen de komende 3 maanden. Laat je boekhouder direct uitstel van belasting aanvragen. Je hoeft hier zelfs geen bewijsmateriaal voor mee te sturen. De invordering wordt dan direct gestopt.

Inkomensondersteuning (TOZO regeling)
Ben je in de problemen gekomen doordat je inkomen weg is gevallen door het virus? Dan kan je een beroep doen op inkomensondersteuning van de overheid, ook wel de BBZ Regeling. De overheid vult je inkomen dan aan tot het sociale minimum, ook al heeft je partner nog wel een inkomen. Deze regel werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart tot en met 1 juni. De aanvraag voor de inkomensondersteuning kan je doen bij de gemeente waarin je woont en werkt. Bij de aanvraag moet je je KVK inschrijving en ID-bewijs laten zien. Ook hebben zij informatie over je gezinssamenstelling nodig.

Noodloket getroffen ondernemers
Ondernemers die zwaar getroffen zijn door de CoronaCrisis vallen onder het noodloket. Daar horen ook de kapsalons bij. Dat betekent dat je een éénmalige vergoeding van € 4.000 krijgt. Kijk hier voor meer informatie en het aanvragen van het Noodloket. Stel je verkoopt nog wel producten? Maak je hier geen zorgen om. De omzet die jij met producten haalt is nooit genoeg om die € 4000 niet te krijgen van de overheid. En stel je bent een ster in het verkopen van producten dan wordt er achteraf een correctie op het ontvangen bedrag gedaan.

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud
Heb je omzetverlies door de Coronacrisis? Dan kan je een beroep doen op de nieuwe Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) Meer informatie over deze maatregel kan je hier vinden. Het is wel belangrijk om dit aan te vragen, want je kan dan tot 90% van het loon van je personeel terugkrijgen via het UWV. De berekening zal met terugwerkende kracht vanaf 1 maart aangevraagd worden. Vraag de NOW nu aan: klik hier

Makkelijker lenen
Ook wordt het makkelijker voor bedrijven om geld te lenen bij de bank. Leen je een bedrag bij de bank? Dan staat het ministerie van Economische Zaken voor de helft van dit bedrag garant. Je zou hieraan kunnen denken als je een paar maanden te weinig omzet hebt en je een periode zou moeten overbruggen. Dan zou je dus een lening aan kunnen vragen zodat je bedrijf overeind blijft. De aanvraag van deze lening doe je niet zelf, dat moeten bepaalde bedrijven doen die geaccrediteerde financiers zijn. Welke dit zijn kan je vinden op deze site. Meestal zijn dat wel alle banken. Ga samen met je boekhouder dus kijken bij welke bank jij deze lening aan zou kunnen vragen indien nodig.

Dus in het kort:

 • Ben je ZZP’er?
  • Vraag je boekhouder de belastingen uit te stellen
  • Vraag de BBZ regeling aan bij je gemeente (inkomensondersteuning)
  • Mogelijk krijgen ook ZZP’ers de ondersteuning van het noodloket
 • Heb je personeel?
  • Vraag je boekhouder de belastingen uit te stellen
  • Vraag de BBZ regeling aan bij je gemeente (inkomensondersteuning)
  • Je krijgt steun van het Noodloket (de € 4.000)
  • Vraag de NOW aan zodra dit kan

Nog meer ANTI Corona tips
We hopen dat je met je boekhouder en met de bank en de gemeenten eruit kan komen om je bedrijf voort te kunnen zetten. Kijk op deze website voor nog meer tips met betrekking tot het Coronavirus voor jou als saloneigenaar.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen