Snel overzicht van alle online geboekte afspraken
02 juli 2020 
1 min. leestijd

Snel overzicht van alle online geboekte afspraken

‘Starten met het online boeken in je salon dat is super eng!’  Horen we veel van salons die al werken met een digitaal afspraken en nog niet aan online boeken voor de klanten doen. Als we dan vragen waarom salons dit eng vinden komt er vaak uit dat ze bang zijn om de controle te verliezen over hun eigen afsprakenboek. Afgezien van de tientallen instellingen die jij zelf kan doen om de controle te behouden. Is er nog iets super simpels zodat je alles in de gaten kunt houden:

1. E-mail van elke online geboekte afspraak
Van elke online geboekte afspraak in je salon krijg jij een e-mail op het door jouw gekozen e-mailadres. Hierin staat de naam van de klant, het nummer, de datum van de afspraak, de behandeling en de tijd. Maar ook, mocht een klant een opmerking hebben geplaatst bij het online boeken dan zie je die ook hier weer terug.

2. Icoontje online geboekte afspraak
In je afsprakenboek zie je in 1 oogopslag welke afspraken online geboekt zijn en welke je zelf in de salon hebt gemaakt. Dat zie je doordat er een icoontje in de afspraak staat.

3. Lijst van alle online afspraken
Benieuwd welke klanten allemaal zelf de afspraak geboekt hebben? In je afsprakenboek zie je een knop staat met ‘online afspraken’. Klik je hierop dan krijg je direct de volledige lijst te zien van alle online geboekte behandelingen. Zowel in de toekomst als in het verleden

 

Staat de afspraak daarna in beton gegoten?
Nee natuurlijk niet, het is namelijk jouw afsprakenboek. Dus jij kan de afspraak nog verzetten naar een andere tijd, andere medewerker en zelfs de behandeling wijzigen.

Wil je je klant van de verzette afspraak ook op de hoogte brengen dan kan je hem/haar vanuit het afsprakenboek direct een persoonlijke SMS sturen met de juiste tijd :-).

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen