Medewerker in quarantaine, wat nu?!
17 juni 2020 
2 min. leestijd

Medewerker in quarantaine, wat nu?!

Het kan je nu gebeuren: Je hebt een vol afsprakenboek en dan hoor je last-minute dat een medewerker niet kan komen. Niet omdat ze zelf ziek is maar omdat iemand in het huishouden ziek is en dan … moet het hele gezin thuis blijven. In quarantaine. Niks aan te doen. Maar hoe werkt het met de snipperuren? En wat mag je wel of niet vragen van je medewerker?

 

In onze eigen salon

In onze eigen salon gebeurde ons dit de afgelopen tijd. Het zoontje van onze kapster was ziek. Ze was zelf wat snotterig en verkouden, maar niet ziek. In normale omstandigheden zou ze dus kunnen komen werken. Maar met deze nieuwe regels betekent het thuisblijven. Het afsprakenboek stond wel bomvol… dus een uitdaging was het wel om alle afspraken te verzetten maar gelukkig lukte dat aardig.

 

Wat zijn de regels?

Moet een medewerker thuisblijven omdat het gezin in quarantaine moet? Dan kost het de medewerker geen snipperuren en is ze ook niet ziek. Het kost de medewerker dus niets. Dit is de wet sinds dit jaar. Is een medewerker zelf ziek? Dan is het gewoon een ziekmelding.

 

Testen?

Naar mijn idee mag je wel altijd van je medewerker vragen zichzelf of het gezinslid dat ziek is te laten testen of het om het Coronavirus gaat. Als de persoon die in het gezin zit zich laat testen en het blijkt geen Corona te zijn, mogen de gezonde gezinsleden gewoon weer naar buiten toe. En mag je medewerker die zelf niet ziek is dus ook gewoon komen werken.

Het lijkt mij voor de persoon zelf ook al heel fijn om te weten of het om het Coronavirus gaat. En het maakt het leven een stuk makkelijker als de rest van het gezin wel naar buiten mag.

 

Anyhow… volgens mij is dit waar we nog een tijd mee te maken gaan hebben. Het gebeurde in onze salon nu dus ook al, overigens bleek na de test dat onze medewerker geen Coronavirus had dus ze mocht gewoon weer komen werken. Yes!

 

Werk je met ons snipperdagen programma volgens de kapperscao?

Als je een kapsalon hebt kan je meteen gebruik maken van de snipperdagenmodule die in ons programma zit. Alle kapperscao regels zitten erin verwerkt. Bedenk in dit geval dat als een medewerker zelf niet ziek is, maar ook niet komen komen werken dat je voor de reden ‘overig’ moet kiezen. Dan worden er geen snipperdagen ingehouden maar gaat alles voor de planning in het afsprakenboek en de overzichten wel goed.

 

Zo hou je snipperuren en de uren van je medewerkers bij in het programma:

kapperssnipperdagen hou je zo bij

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen