Maak van het online boeken in je salon een succes
31 januari 2020 
3 min. leestijd

Maak van het online boeken in je salon een succes

Via het aanbieden van online boeken voor je salon aan je klanten kan je nieuwe klanten krijgen. En biedt je extra service aan je bestaande klanten. We snappen dat als je nog niet bekend bent met een online afsprakenboek er veel vragen bij je opkomen. Daarom eerst even kort hoe werkt dat nu? Bekijk het filmpje eens.

Zoals je kunt zien bestaat het online afsprakenboek dus uit 2 onderdelen. 1 voor jouzelf in de salon en deel 2 voor je klant om online een afspraak te maken.

Verder als je eenmaal met online boeken bent begonnen in de salon wil je dit natuurlijk ook promoten. Het is namelijk fijn als je niet meer geappt wordt door je klanten voor afsprakenboek. Of als je medewerkers niet meer zo vaak van de klant weg hoeven om de telefoon op te pakken om een afspraak te maken.

Tips om het online boeken te verhogen voor je salon:

1. Zet een online boeking knop bovenaan je website

Heb je een website? Zet dan de boek-nu knop op je website. Wel helemaal bovenaan, prominent op je homepagina zodat klanten dit zien. We komen nog wel eens tegen dat de boek-nu knop helemaal onderaan de pagina staat, dat ziet bijna geen klant. Bekijk ook eens hoe jouw website er op mobiel uitziet. Als het kan, zet ook ‘afspraak-maken’ als knop in je menu structuur

2. Spreek je voicemail in

Heb je een voicemail op je salon telefoon staan? Geef dan aan op je voicemail dat je op dat moment gesloten bent, maar dat men altijd 24/7 online de afspraak via je website kan maken.

Bijvoorbeeld:
‘Welkom bij Salon Test. Op dit moment zijn wij gesloten. We zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30. Zaterdag van 08:00 tot 15:00. U kunt altijd 24 uur per dag, 7 dagen in de week online uw afspraak maken via www.salontest.nl. Tot ziens bij ons in de salon!

3. Zet een knop op je profiel van Facebook

Als kapper die graag nieuwe klanten wil ben jij ook op Facebook te vinden. Een ander voordeeltje hiervan is dat bijna heel Nederland ook op Facebook zit! Hoe mooi zou het dan zijn als via de Facebook pagina van jouw kapsalon (nieuwe) klanten ook online een afspraak bij je kunnen boeken? En dat ook nog eens via de APP van Facebook!? Gebruik dan de gratis functionaliteit die Facebook aanbiedt, namelijk de knop ‘aanzet tot actie’. Met deze knop kan je bezoekers van jouw Facebook pagina direct aanzetten tot actie. Bijvoorbeeld het direct online kunnen boeken van een afspraak bij jou in de salon. Doordat wij bij Da Vinci het online afspreken Facebook-Proof hebben gemaakt kan jij deze knop gebruiken! Hoe maak je deze ‘Aanzet tot actie’ knop? 1. Log in op je zakelijke Facebook account 2. Klik op de button Aanzet tot actie maken 3. Maak je keuze voor Boek nu 4. Zet in het URL veld de hyperlink van het online afspraken van jouw salon

4. Zet in je bio van Instagram een link naar je online boekings pagina

Heb je een Instagram account met je salon? Zet dan in je biografie je websitelink. Zodat klanten daar ook gelijk online hun afspraak kunnen boeken.

5. Stuur een nieuwsbrief naar je klanten

Stuur je regelmatig een nieuwsbrief naar je klanten? Bijvoorbeeld over een nieuwe actie die in de salon is, of met een nieuwe weetje? Zet dan direct een knop met ‘boek nu online uw afspraak’ in de nieuwsbrief. Zo zien klanten dat er ook bij jouw salon online te boeken is en zullen klanten hierop klikken en een afspraak maken.

Heb je zelf nog geen website? Via onze salonsoftware krijg je een gratis basis website erbij! Meer informatie aanvragen? klik dan hier.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen