Ik wil meer overzicht in mijn afsprakenboek
07 mei 2019 
1 min. leestijd

Ik wil meer overzicht in mijn afsprakenboek

Is mijn hele planning mooi vol en staat strak gepland. Belt er wel iemand op dat het toch niet lukt om 15:00. Ok dan maar weer een streep in het papieren afsprakenboek. En belt mevrouw Jansen op dat ze ook nog wat highlights bij het knippen wil. Oke.. nou weer een andere kleur pen gepakt en de highlights erbij geschreven. De planning wordt steeds onoverzichtelijker! Ik ben het overzicht op een gegeven moment gewoon kwijt. Kan dit niet makkelijker?

Jazeker! De oplossing:

Heel simpel, ga werken met een online salonafsprakenboek. Elke afspraak kan je een ander kleurtje geven. Zo weet je ook door van een afstand naar je boek te kijken welke behandeling je zo meteen hebt.

Dat niet alleen, stel er belt iemand en die zegt af? Geen probleem, je verwijderd de afspraak gewoon en hebt weer een mooi leeg wit vakje over voor een nieuwe klant. En belt iemand die toch nog wat highlights wil bij de al geplande knipafspraak? Kijk of er nog een plekje is en schuif de extra behandeling zo dat het past. Komt mevrouw Jansen in de salon en je ziet dat je nooit genoeg hebt aan een half uurtje voor die dikke bos haar? Sleep je de afspraak gewoon iets langer. Of geeft de klant aan dat ze eigenlijk liever door je collega wordt geholpen? Ook dat kan, je klikt de afspraak aan en sleept hem zo naar de gewenste tijd én collega.

Zo past jouw planning altijd perfect en heb je geen krassen of penstrepen meer in je afsprakenboek. Altijd helder en overzichtelijk.

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen