Het (tijdelijk) verruimen van je openingstijden
29 april 2020 
1 min. leestijd

Het (tijdelijk) verruimen van je openingstijden

Download de planningstool hier

We zitten nog steeds dicht met de salon. Maar…. we zijn positief gestemd! Er is veel druk vanuit onze branche om salons snel weer open te laten gaan. We bereiden dan ook alles voor om 20 mei weer open te gaan met de salon. Ook voor jou dus de taak om je salon klaar te maken voor de opening.

Je moet niet alleen denken aan allerlei hygiëne maatregelen, zoals desinfectie middelen, mondkapjes en plexiglas platen. Maar ook je medewerkers kan je vast voorbereiden op een andere planning.

Waarom een andere planning als je weer open gaat na de Coronacrisis?

  1. Je hebt veel klanten die allemaal tegelijk behandeld willen worden (achterstallig onderhoud)
  2. Je zult met minder klanten én medewerkers tegelijkertijd op de werkvloer mogen zijn

Daarom doen veel salons de openingstijden in de hele maand juni verruimen. Bijvoorbeeld van 8:00 tot 20:00 open en dan van maandag t/m zaterdag en/of zondag.
Niet alleen verruimen veel salons de openingstijden, ook mogen de medewerkers extra werken om de schade van de afgelopen weken in te halen.

Omdat het een flinke puzzel kan zijn om die planning voor je medewerkers te maken, hebben wij een oplossing voor je bedacht om het inzichtelijk te maken.

Eerst laten we je graag zien hoe we de planning voor onze eigen kapsalon hebben gedaan.

Hieronder zie je wat onze normale planning is:

En nu wat ons aangepaste rooster zal zijn t/m 30 juni.

In bovenstaande plaatjes zie je de excel die we gebouwd hebben zodat we snel kunnen zien hoeveel uren per medewerker ingepland staan, welke uren ze normaal zouden werken en welke uren ze dus extra ingepland staan. Als ik op een leeg vakje een groene 1 neerzet dan wordt er direct een half uur extra bij de werktijd opgeteld. Dus de uren worden direct aangepast zodra jij iets in de excel wijzigt.

De handige excel downloaden?

We hebben standaard tabelletjes gemaakt voor als je 2, 3, 4 of 5 medewerkers hebt.
Heb je er 6 of meer? Ook dan kan je de excel gebruiken. Simpelweg door een extra medewerker toe te voegen aan de excel.

Klik hier om de planningstool te downloaden

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen