Uurtje minder door de zomertijd > Uurtjes meer met SalonSoftware
29 maart 2021 
1 min. leestijd

Uurtje minder door de zomertijd > Uurtjes meer met SalonSoftware

Wist je dat jij in je salon het meest kostbare verkoopt wat er maar is? Namelijk tijd! Zodra die ene minuut voorbij is en er zit niet een klant in je salon dan ben jij die minuut kwijt. Die ene minuut komt nooit meer terug.

Afgelopen weekend zijn we 1 uurtje kwijtgeraakt door van de wintertijd naar de zomertijd te gaan. Voor jou dus een mooie tijd om na te denken hoe je nog efficiënter aan het werk kan in en met je salon. En dat kan…. heel makkelijk met fijne salonsoftware die je salon echt helpt.

We geven je een aantal tijdbesparende voordelen van salonsoftware:

Gemiddeld 5 minuten

Wist je dat als een klant jou belt, een telefoongesprek gemiddeld 5 minuten duurt? Dat zijn minuten waarin jij je klant niet kan helpen. Je zou het aantal telefoongesprekken kunnen verminderen door je klant online te laten boeken. En geen zorgen, je raakt niet de controle kwijt. Je kan namelijk zelf precies aangeven wanneer er geboekt mag worden, welke behandelingen geboekt mogen worden en hoelang elke behandeling duurt.

Je klant sneller in je salon

Je klant vergeet vaak om op tijd een afspraak te maken bij de salon. Ze vergeten hoelang het geleden is, en als ze eraan denken, vergeten ze het weer want dan zitten ze net in een vergadering bijvoorbeeld. Of hangen de kinderen om je heen zodat je niet rustig een afspraak kan maken. Hoe fijn is het dan dat jij je klant automatisch kan herinneren of ze weer toe zijn aan een heerlijke behandeling? En zo via de online boekingslink gelijk een afspraak kunnen maken. Hoe sneller jij ervoor zorgt dat je klant bij jou in de salon komt, hoe minder lege plekken jij zult hebben. En… komt je klant ook nog vaker in het jaar :-).

Voetjes omhoog op de zondag

Doe je de administratie van je salon nog met de hand? Dat kan makkelijker! Ga afrekenen in een salonsoftware systeem en je hebt het kasoverzicht kant en klaar. Nog een stapje verder? Dan zou je ook nog zelf je btw aangifte kunnen doen. Vul je inkoopfacturen in en het kant en klare btw overzicht komt voor je tevoorschijn.

Sneller de juiste behandelkaart

Ook wel eens aan het zoeken naar de juiste behandelkaart? Wat was ook alweer de laatste, waar is de kaart van die klant gebleven? Geen gezoek meer. In een salonsoftware systeem kan je zoeken op naam en alle juiste informatie komt zo naar voren op je beeldscherm of mobiel. Makkelijker kan haast niet 🙂

Meer weten over hoe SalonSoftware je kan helpen?

Klik op de oranje knop voor meer informatie over onze salon software. Waarbij je makkelijk tijd kan besparen en efficiënter te werk kan gaan.

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen