Simpele manier van crowdfunding voor je salon
05 februari 2021 
1 min. leestijd

Simpele manier van crowdfunding voor je salon

We horen in deze Coronatijd sinds kort van salons die zijn gestart met crowdfunding. Ze vragen dan een bijdrage aan klanten om hun salon te helpen de Coronacrisis te overleven. Afgezien dat er nog hard gediscussieerd wordt over de steunmaatregelen vanuit de overheid voor contactberoepen. Is het ook fijn om zelf het heft in handen te nemen. Voel je je niet helemaal gemakkelijk om te gaan crowdfunden, kan je het ook op een andere manier doen.

Laat je klant online boeken en betalen voor in de toekomst

Laat je klanten in deze tijd alvast online een afspraak boeken voor in de toekomst? Laat ze dan direct online de afspraak betalen. Zo heb jij nu alvast het geld van de afspraak binnen. Grote kans is als je klant bij jou in de salon komt, en hoort hoe jij de tijd hebt ervaren en hoe lastig het is geweest. Ze je nog extra willen steunen door nog een keer extra geld te betalen of te pinnen, ondanks dat ze de afspraak al online hadden betaald.


Voordelen van vooraf online betalen

  1. Het geld staat direct op je bankrekening
  2. Zekerheid van een volle agenda als je weer open mag
  3. Je klant kan jou op een manier steunen zonder dat het hem/haar teveel geld kost
  4. Zekerheid dat je klant komt en niet naar een concurrent gaat. Immers, er is al betaald

Het geld is geen omzet

Nog een voordeel is dat als klanten nu een afspraak boeken en alvast online betalen. Dat dit niet als omzet geldt. Want, het wordt pas omzet als de klant daadwerkelijk in de salon is geweest. Dat betekent dat je ook gewoon recht houd op de steunmaatregelen van de overheid.

Communiceer naar je klant

Wil je gaan beginnen met je klanten online te laten betalen? Stuur je klanten een Mail, SMS of een brief per post. En post het op je social media en je website hoe je klant jouw kan steunen. Dus door online een afspraak te maken voor in de toekomst én direct online te betalen.  Klik hier voor een voorbeeldtekst die je naar je klanten kan sturen.

Hulp nodig?
Wil je ook je klanten jou laten steunen? En wil je het online betalen instellen? Wij helpen je hier graag bij.
Plan een moment bij ons in en we helpen je! Klik hier

Over de schrijver
Na een studie Psychologie het familiebedrijf ingegaan. Samen met mijn zussen en lieve Davincianen willen we alle salons helpen. 'Wat kunnen we voor je doen?' is daarom ook onze lijfspreuk!
Reactie plaatsen