Reviews verzamelen van je salon
02 maart 2020 
4 min. leestijd

Reviews verzamelen van je salon

Stel je bent op zoek naar een hotel,  naar een nieuwe stofzuiger, een restaurant, een nieuwe wasmachine… zeg het maar. Vaak is het Googlen en dan ook kijken wat andere er van vinden. Is deze wasmachine echt zo goed als de verkopers zeggen dat hij is? En daar komen Reviews heel goed bij van pas! Stel je nu eens voor dat iemand Googled op jouw salon…

Hoe belangrijk vindt je klant reviews?

 • 77% van jouw klanten wordt beïnvloed door online reviews
 • 88% van jouw klanten vertrouwen een review net zoveel als dat ze een tip zouden krijgen van een vriend/vriendin


Iemand Googled op jouw salon

Probeer het zelf eens, Google je eigen salon naam. Wat zie je dat in Google staan? En als je op je website komt, wat zie je dan? Sta eens in de schoenen van je klanten en denk er eens over na over alles duidelijk is. Is het duidelijk wat je bij jou kan ‘kopen’ en waarom ze juist bij jou moeten zijn? Stap 1 is zorgen voor goede reviews. Want door reviews vertrouwen mensen dat je een echte salon bent en goed werk levert.

Hoe kan je reviews verzamelen?

 1. Vraag je klanten
  1. Je kan heel simpel 1 keer per jaar, of half jaar een mail sturen naar je klanten om te vragen om een review. Stel ze maximaal 3 vragen bijvoorbeeld. Deze reviews plaats je daarna op je website.
  2. Nadeel is wel dat het niet realtime is. Het kan dus zijn dat er op je site oude reviews komen te staan en geen nieuwe reviews bijkomen. Dat is vaak niet zo’n goed teken.
 2. Gebruik gratis tools als Facebook of Google
  1. Vraag je klanten of ze op 1 van deze plekken een review willen schrijven.
  2. Nadeel is wel dat iedereen dan een review kan plaatsen. Ook je concurrent die niet het beste met je voor heeft. Of iemand die gewoon even zin heeft om te pesten.
 3. Gebruik je online afspraak maak systeem: BarberBooking of Bjootify
  1. Je kan ook onze tools BarberBooking of Bjootify gebruiken. Klanten krijgen dan automatisch nadat ze in je salon zijn geweest de vraag of ze een review kunnen schrijven.
  2. Voordeel is dat er continue nieuwe reviews bij komen en dat het echte reviews zijn van mensen die bij jou in de salon zijn geweest. Het zijn dus TRUEviews. 😉

Hoe werken de reviews van BarberBooking/Bjootify?

 1. Je klant heeft online een afspraak gemaakt
 2. Je klant komt bij jou in je salon
 3. Je klant is weer thuis en krijgt de vraag of hij/zij een review wil schrijven
  1. Er mogen 3 sterren worden gegeven en een verhaaltje bij worden toegevoegd
  2. Je klant mag zelf bepalen om zijn/haar naam te laten zien of anoniem te blijven
 4. De review wordt getoond op je salon pagina op www.BarberBooking.com (en later ook op www.Bjootify.com).
 5. Je kan op de eigen website een link maken naar je pagina met alle reviews.

Hoe ziet de klant mijn salon reviews?

Neem eens een kijkje op deze pagina en klik op ‘reviews: https://www.barberbooking.com/kapper/vorden/da-vinci-for-hair/ Je zit dan dit:

Op je eigen website zou je zo’n soort knop kunnen plaatsen:

Mocht je met de Salonwebsite van ons werken dan wordt zelfs het cijfer automatisch geupdate. En als je op je eigen site zo’n knop wil hebben kan je een plaatje maken met daarachter de link naar jouw site.

Wat is BarberBooking?

BarberBooking is de website waar jij als salon je eigen pagina kan hebben. (nieuw) Klanten kunnen je vinden en meteen een afspraak boeken. Het is eigenlijk een soort van online visitekaartje. Mocht je er meer over willen weten kan je hier kijken: https://dvi.nl/kapper/

 • Er worden 1,5 miljoen afspraken per jaar gemaakt
 • Er staan al meer dan 280.000 reviews op

Wat is Bjootify?

Bjootify is de site waar je als Schoonheidssalon, Nagelsalon, Pedicure, Kapsalon of wat voor Beauty Salon dan ook op kan staan. Ook met je eigen pagina en binnenkort ook met Reviews. Bjootify is nog volop in ontwikkeling en staat pas sinds een tijdje online. Wil je er meer over weten als salon? Kijk dan hier: https://www.aboutbjootify.com/salon

Extra: De BarberBooking Awards

Sta je op BarberBooking met je salon en je verzamelt reviews dan krijg je sowieso ieder jaar een certificaat waar het gemiddelde review cijfer op staat. Als bonus doe je ook mee met BarberBooking Awards! Dit zijn Awards die ieder jaar worden uitgereikt aan de beste salons van Nederland. Er zijn 4 categorieën en 12 provincies, 48 prijzen dus.

Wil jij ook reviews verzamelen? 

Of je het zelf doet of toch automatisch via BarberBooking en Bjootify. Reviews verzamelen is echt belangrijk. Vraag ons gerust om mee te denken moet hoe jij dit aan kunt pakken. Ik snap dat het heel wat informatie is hierboven en iedere salon is weer anders. Dus… bel, mail, app en wij helpen je.

 • Bel: 0575 55 27 00
 • Mail: info@dvi.nl
 • APP: 06 10 92 83 88
Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen