Handleiding voor jou als boekhouder

Alles wat je moet weten om de juiste gegevens te ontvangen

Marre pedicure btw

Zo werkt je klant

Iedere dag werkt de saloneigenaar met ons systeem voor zijn afspraken, worden afrekeningen er in vastgelegd, eventueel facturen gemaakt etc. 


Het belangrijkste voor jou om te weten is natuurlijk hoe de omzetkant van het verhaal is geregeld. 


Wat je klant doet:

  1. Zodra de behandeling is afgelopen rekent de saloneigenaar af in ons systeem
  2. Op dat moment wordt alles op de juiste manier vastgelegd. De behandeling met het juiste BTW tarief, wat de betaalwijze is en wat het bedrag is. 


Daarna kan jij als boekhouder of administrateur alle gegevens uit ons systeem halen die je nodig hebt. Hieronder staat wat mogelijk is.

Babette

Btw verdeling geregeld

In ons systeem is de BTW meteen op de juiste manier geregeld. Het werkt zo:

  • Bij iedere behandeling geeft de saloneigenaar aan om welke BTW het gaat: 21%, 9%, 0% of BTW vrijgesteld (in het geval van de WKKGZ)
  • Ook bij ieder artikel kan de saloneigenaar het juiste BTW percentage instellen

Het moment dat hij daarna een afrekening doet of een factuur maakt kiest de saloneigenaar de juiste behandeling of het artikel en het juiste BTW percentage wordt meteen toegepast. 


Heeft de saloneigenaar te maken met de WKKGZ dan is dit dus ook meteen goed geregeld. 

Deze gegevens staan voor jou klaar

Carlijn wkkgz

Optie 1: Kasoverzicht

In ons programma kan de saloneigenaar het kasoverzicht per periode eruit halen in PDF. Je kan zelf afspreken met de saloneigenaar van welke periode je dit zou willen hebben. Per week, per maand, per kwartaal etc. Op dit overzicht staat alles wat je moet weten op omzetgebied en BTW. 


Zodra je dit overzicht uit het systeem hebt ontvangen van de saloneigenaar kan je dit overtypen in je eigen boekhoudprogramma.


De saloneigenaar kan het hier vinden in het systeem: Daggebruik > Kasoverzicht per periode. 


Zien hoe het eruit ziet? Klik hieronder op de knop voor een voorbeeld. 

Kassa pedicure software

Optie 2: Kasoverzicht export

Een tweede optie om alle omzetgegevens uit ons systeem te halen is het Kasoverzicht export. Dit kan alleen als je als boekhouder werkt met: 
  • Snelstart
  • Exact Online
  • Twinfield
  • Account View
  • Cash

Dit betekent dat in ons systeem de grootboeknummers kunnen worden ingevuld en daarna kan de export er ieder moment worden uitgehaald. Dit kan ook per dag, week, maand, kwartaal... wat je maar prettig vindt. In de vorm van een CSV ontvang je het bestand van de saloneigenaar wat je daarna zo in kan lezen in je eigen boekhoudprogramma.


De saloneigenaar kan het hier vinden in het systeem: Cijfers > Administratie > Kasoverzicht Export Instellingen


Goed om te weten: Deze optie is een extra module van € 5 per maand. Mocht de saloneigenaar dit nog niet hebben maar wel handig zijn mag dat altijd bij ons worden aangegeven en dan kunnen we het zo aanzetten.

Starterpakket

Meer cijfers zien?

Bovenstaande twee opties zijn er om alle informatie wat betreft de omzet uit ons systeem te halen. Ben je op zoek naar nog wat extra cijfers? Het kan zijn dat de salon toegang heeft tot het kopje 'Cijfers' in ons programma. Dat betekent dat er meer overzichten en cijfers beschikbaar zijn. Van een BTW overzicht tot een overzicht kasboek, gegevens over omzet, afspraken en meer.


Mocht de saloneigenaar dat interessant vinden mogen ze ons hier altijd naar vragen. 

Tino feliciteren

Vraag een login aan

De bovenstaande gegevens kan de saloneigenaar ieder moment aanleveren aan je. Je spreekt met de saloneigenaar af van welke periode je het kasoverzicht of het kasoverzicht export wil ontvangen en ze kunnen het sturen per mail.


Wil je het de saloneigenaar iets makkelijker maken? En misschien je zelf ook wel. ;) Vraag dan een login aan van het account van je klant. Dan kan je zelf op ieder gewenst moment de juiste gegevens eruit halen. 


Natuurlijk vragen wij altijd even na bij de saloneigenaar of we de login mogen geven. 

pedicure software

Vraag ons gerust!

Iedere dag werken er meer dan 2000 salons met ons programma en blijven we ontwikkelen om het programma beter te maken. Het kan natuurlijk zijn dat je een wens hebt als boekhouder of dat je naar bepaalde gegevens op zoek bent.


Laat het ons dan gerust weten. Dan hebben we misschien al een antwoord voor je of zetten we je vraag op de wensenlijst voor ontwikkeling in de toekomst.


Heb je een andere vraag? Ook voor jou als boekhouder of administrateur staan we klaar. Op deze pagina zit een chatknop waarmee je rechtstreeks kan chatten met ons, en ook in het programma zit dezelfde chatknop.


Liever per mail? Dat mag ook. :) Mail dan naar info@dvi.nl 

Tino en Claire

Wordt affiliate

Onze missie is om met ons systeem het leven van beautyprofessionals een beetje makkelijker te maken. En daarbij ook het leven van jou als boekhouder makkelijker te maken.


Dus ben je enthousiast over ons systeem en ken je meerdere saloneigenaren? Laat het ons gerust weten, dan kunnen we je daarmee helpen. Vul je gegevens in en wij nemen contact me je op.