Beveiliging

Hoe is de beveiliging geregeld bij het Da Vinci programma?

Annemarie gras groener

Beveiliging

Da Vinci wil salons helpen met SalonSoftware die jou en je klant blij maakt!

Dat kan alleen als onze software een veilige betrouwbare plek is voor jouw data. Daarom is veiligheid voor ons ook een topprioriteit.

Hieronder kan je zien hoe wij hiermee omgaan.


SMART Salon

De beveiliging van SMART Salon is opgebouwd vanuit de volgende punten:

 • SMART Salon draait op Microsoft Azure als Software as a Service. Dit betekent dat Microsoft Azure alle mogelijke updates doorvoert op de servers waar SMART Salon op staat.
 • Al het internetverkeer naar SMART Salon gebeurd via een SSL-versleutelde verbinding (https protocol).
 • Één keer in de zoveel tijd laten we een ethisch hacker proberen om ‘in te breken’ in SMART Salon.
 • We programmeren onder het credo: ‘Security by Design’. Dit is een proces waarbij er vanaf het begin, dus de ontwerpfase (architectuur), tot en met de realisatie van de software nagedacht wordt over informatiebeveiliging.
 • Heb je een account bij SMART Salon, dan moet je een sterk wachtwoord kiezen die voldoet aan:
  • Minstens 8 karakters
  • Minstens 1 kleine letter
  • Minstens 1 hoofdletter
  • Minstens 1 cijfer
  • Minstens 1 speciaal karakter
  • Mag niet de gebruikersnaam bevatten


Je eigen verantwoordelijkheid

Hoewel wij SMART Salon goed beveiligen, ligt er ook grote verantwoordelijkheid bij jezelf.

Gebruik je SMART Salon op een computer in je salon die altijd ‘open’ staat waar SMART Salon ook ingelogd is? Dan kan een niet-bevoegd persoon op een onbewaakt moment met kwaadwillende bedoelingen in je computer klantendata exporteren en deze dus gebruiken. Let er dus altijd op dat je de computer waar SMART Salon op staat niet zomaar onbeheerd achterlaat.

Daarbij is het ook van belang om een goed en sterk wachtwoord te gebruiken die je niet aan derden verstrekt. Met een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen niet-bevoegde personen makkelijk vanaf andere locaties dan je salon inloggen en alles doen in je programma wat ze willen. Sla je het wachtwoord van SMART Salon op, op je computer? Ook dan is het extra belangrijk om de computer nooit onbeheerd achter te laten. Een niet-bevoegd persoon kan dat altijd makkelijk inloggen in SMART Salon op je computer zonder je wachtwoord te weten.


PC-Coiffure

Gebruik je PC-Coiffure? Deze staat geïnstalleerd op je eigen computer. Hoe veilig deze data is, dat ligt geheel aan jou.

Kan een niet bevoegd persoon makkelijk in je computer komen via een wachtwoord of via je eigen internetmodem? Dan kan deze niet bevoegde persoon data van je salon stelen.

Zorg er dus altijd voor dat een niet-bevoegd persoon niet in je computer kan rommelen.

Hou je internetmodem plus computer ook altijd up-to-date. Je internetmodem wordt vaak up-to-date gehouden door je internetprovider. Maar het kan geen kwaad om dit even na te vragen.