De Slimste Digitale Salon Kassa

Reken niet meer af met een ouderwetse kassa, maar professional via computer of tablet.

Meer informatie aanvragen
Da Vinci Software eerlijke omzetverdeling

Eerlijke omzetverdeling

Als je met meerdere medewerkers in de salon werkt kan het zijn dat de diverse onderdelen uit een behandeling door verschillende medewerkers worden uitgevoerd.

 

Je wilt natuurlijk wel dat als 3 medewerkers de klant geholpen hebben, de omzet ook wordt toebedeeld aan deze 3 medewerkers.

In de SMARTkassa kan je per onderdeel aangeven welke medewerker deze heeft uitgevoerd. Zo weet je zeker dat er een eerlijke verdeling is.

Vraag Verkoop

Daar komt mevrouw Jansen de salon binnenlopen. Dat doet ze vaak onaangekondigd als haar shampoo op is. Ik kijk mijn collega aan, ze laat haar schaar zakken en speert naar de balie toe. Yess... ik ben eerder bij mevrouw Jansen en help haar de shampoo afrekenen. Alle omzet mooi op mijn naam.


In SMART hebben we dit slim geregeld. Komt een klant in de salon en vraagt zelf om een product? Dan is het dus een vraag van de klant en genereert de klant zelf de verkoop. In het SMARTsysteem wordt deze dan op 'Vraag Verkoop' afgeslagen waardoor de omzet van dit product verdeeld wordt over alle medewerkers. Geen gekke sprintjes meer naar de kassa als een klant een product komt kopen.

Afrekenen vanuit het afsprakenboek

Bent u weer helemaal opgefrist mevrouw Jansen? 'Ja heerlijk', zegt ze. 'Oh, ik zie dat mijn man al op me staat te wachten.' Geen probleem mevrouw, dan rekenen we alleen nog even af en bent u klaar om te gaan.


In het SMARTsysteem open je de afspraak in het afsprakenboek en klikt op de knop 'afrekenen'. In de kassa is de klant al juist ingevuld, net als de prijs van de behandeling en de medewerker die de behandeling heeft uitgevoerd. Alleen nog de betaalwijze kiezen en klaar!

Deelbetalingen

Dat wordt dan 33 euro mevrouw. 'Ja prima, ik zie alleen dat ik nog maar 10 euro contant heb. Mag ik de rest pinnen?' Natuurlijk.

In de kassa kies je eerst contant en vult 10 euro in. Vervolgens klik je op pin en het restbedrag wordt automatisch ingevuld. Hier hoeft geen rekenmachine aan te pas te komen.

Op rekening

'Uhm... ik zie net dat ik mijn portemonnee ben vergeten ... mag ik de volgende keer extra betalen?' Och dat is vervelend. Dat kan natuurlijk gebeuren. Omdat u een vaste klant bent is dat geen enkel probleem, u kunt de volgende keer extra betalen.


Het kan natuurlijk gebeuren dat een klant de portemonnee vergeten is mee te nemen. Dan kan je ervoor kiezen om het bedrag op rekening te plaatsen. In de kassa staat een lijst waarin je kan zien welke klanten nog een openstaand bedrag bij jou hebben. Zo loop je geen omzet mis en help je je klant op dat moment uit de brand.

Attentie bij de klant software

Attentie bij de klant in de kassa

Mevrouw, u heeft de vorige keer de shampoo voor droog haar meegenomen. Hoe is die bevallen? Ik kan in ieder geval zien dat uw haar een stuk mooier valt. 'Ja dat klopt, mijn haar voelt veel minder stug en een stuk prettiger aan, alleen het doorkammen gaat nog wat lastig.' Weet u, probeer anders ook de conditioner, dat maakt het doorkammen een stuk makkelijker. 'Oke, ja doe mij de conditioner er dan maar bij, ga ik dat proberen.'

Vergeten is menselijk, daarom kan je het beste een attentie voor jezelf maken. Op het moment dat je afrekent met mevrouw Pietersen komt er een attentie omhoog met de tekst die jijzelf geschreven hebt. Zo vergeet je nooit meer iets en hoef je niets te onthouden.

Kassabon mailen

Wilt u een kassabon mee? 'Nee hoor mijn portemonnee zit toch al zo vol.' U weet dat de kassabon uw garantiebon is? Ik kan hem ook e-mailen als u wil? 'Oh ja dat zou echt super zijn, wat een service!'


Heb jij ook zo'n dikke portemonnee door al die bonnetjes en raak je de bonnetjes kwijt? Mail de kassabon naar de klant en je hebt geen fysieke bonnetjes meer nodig.

Wachtbestand Salon Software

Het wachtbestand

Ah mevrouw Jansen komt vandaag, ik weet dat zij altijd product X koopt. Ik zet de afrekening vast klaar in de kassa zodat ik straks alleen nog maar hoef te betalen.


Wist je dat je afrekeningen vast klaar kan zetten in een wachtbestand? Als jij van een klant vooraf weet dat hij een extra behandeling wil of een product wil kopen, kan je de afrekening vast klaarzetten. Tijdens het afrekenen met de klant hoef je dan enkel nog maar de betaalwijze te kiezen en af te rekenen. Sneller afrekenen dus!

Nieuwsgierig? Vraag gratis meer info aan

Vraag gratis en vrijblijvend een online demo aan zodat je de online agenda zelf een keer kan bekijken om te zien of het bij jouw salon past.