Acties voor nieuwe klanten - 3 acties voor jouw salon
03 mei 2019 
1 min. leestijd

Acties voor nieuwe klanten - 3 acties voor jouw salon

Wendy vertelt: ‘Je wilt graag meer nieuwe klanten in je salon.. maar hoe kan je dat nu het beste doen?’

Top 3 marketingacties voor nieuwe klanten

  1. Maak een flyer die je door het dorp/stad laat verspreiden én een facebook post en een nieuwsbrief naar je klanten toe dat je 1 maand lang elke dag 1 niet-klant blij maakt met een gratis behandeling. Laat deze potentiële-klanten een formulier invullen op je website en jij kiest dan elke dag 1 niet-klant uit die gratis bij jou mag komen voor een behandeling (behandeling door jou te bepalen). Als deze niet-klant vervolgens voor de gratis behandeling is geweest, dan geef je ze een bon met terugkom-korting mee voor de volgende behandeling. Gegarandeerd dat jij hier nieuwe klanten mee werft die terug gaan komen in jouw salon.

  2. Biedt online boeken aan en zet je ‘boek-nu’ knop op Facebook en je website. Je nieuwe klanten vinden je dan beter via Google én de drempel om naar een nieuwe salon te gaan waar de klant nog nooit geweest is, is veel lager. Vergeet er dan ook niet bij te vermelden wat de prijzen van je behandelingen zijn.

  3. Kies een dag in de week uit waar je meestal de minste omzet maakt. Kies dan een behandeling die vaak als eerste wordt gekozen door je klanten (bijvoorbeeld een basic schoonheidsbehandeling), kies dan een vaste lage prijs voor die behandeling op die dag alleen. Stel de basic schoonheidsbehandeling kost normaal 30 euro, maar alleen op de betreffende actie-dag (elke week dezelfde dag) kost deze behandeling slechts 22,95 euro! Zo kunnen nieuwe klanten met jouw behandelingen kennismaken én trek je nieuwe klanten aan omdat ze in de buurt niet zo goedkoop een schoonheidsbehandeling kunnen krijgen. Binnen no time staat die actie-dag bommetje vol en komen de nieuwe klanten ook op andere dagen én voor nieuwe behandelingen bij je in de salon.​

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen