Windows 7 computer? Dit is wat je moet doen.
03 maart 2020 
2 min. leestijd

Windows 7 computer? Dit is wat je moet doen.

Je kijkt vast graag naar de laatste tools die je in je salon nodig hebt. Van een mooie stoel tot de laatste producten. Wat nog wel eens vergeten is die ene tool die stiekem je werk ook best een beetje makkelijker maakt: de computer. En is die computer wat ouder, heeft deze nog Windows 7? Dan is het tijd voor actie.

Over Windows 7

 • Windows 7 is op 22 oktober 2009 uitgebracht, dat bekent dat het al meer dan 10 jaar oud is wat in Softwareland aardig gedateerd is.
 • Micrsoft (het bedrijf dat Windows maakt) heeft tot 14 januari 2020 Windows 7 ondersteunt, vanaf dat moment niet meer.
 • Er worden vanaf 14 januari 2020 dus geen software-updates ter bescherming van je computer gedaan.
 • Ook vragen over Windows 7 beantwoord Microsoft niet meer, voor Microsoft bestaat Windows 7 eigenlijk nu niet meer.

Welke risico heeft een computer met Windows 7?

Het betekent dat een computer met Windows 7 eigenlijk niet veilig is. Je hebt als het ware de voordeur van je huis openstaan en mogelijke dieven (lees virus, hackers etc) zouden zo toegang kunnen krijgen tot je huis, oftewel tot je computer en alles wat hierop staat. Het betekent natuurlijk niet dat het morgen gebeurt maar de kans wordt groter met de dag.

Wat adviseert Microsoft om te doen?

Microsoft adviseert gebruikers die nog een computer hebben met Windows 7 een nieuw computer te kopen. Vooral omdat er zoveel verandert is in de computers van 10 jaar geleden en nu. Het upgraden van Windows 7 naar bijvoorbeeld Windows 10 op je huidige computer wordt afgeraden. Je moet je voorstellen dat je computer van 10 jaar, 8 jaar of hoe lang geleden ook niet gemaakt is voor een snelle Windows versie als die van Windows 10. Het gaat dus gewoon niet lekker werken samen. Op de website van Microsoft kan je ook alle informatie hier over vinden: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4057281/windows-7-support-ended-on-january-14-2020

Wat adviseert Da Vinci om te doen?

Eigenlijk hetzelfde als Microsoft. Als je lekker en snel wil werken. Als je wil dat je snel een afspraak kan maken, je klantgegevens op wil zoeken of snel wil afrekenen: Koop een nieuwe computer. En dan zijn er twee opties.

 1. Koop zelf een nieuwe computer en regelen zelf installatie
  1. Deze specificaties adviseren wij, maar het beste is een slimme hardware man in je buurt te vragen. Klik hier voor de specificaties.
 2. Koop een computer via ons bij onze hardware Partner Akam.
  1. Samen met Akam kunnen wij je een mooie Touchscreen computer met Windows 10 erop leveren. T/m 31 maart 2020 met een mooie deal en gratis installatie. Meer informatie kan je hier vinden: https://dvi.nl/xposactie/

Even overleggen?

Uiteindelijk bepaal je zelf natuurlijk wat je wil en hoe jij het prettigst werkt in je salon. En heb je advies nodig of vragen? Vraag ons gerust.

 • Bel op 0575 55 27 00
 • Mail naar info@dvi.nl
 • Of APP ons op 06 10 92 83 88

Over de schrijver
Opgegroeid in een ondernemersgezin met eigen salon. En na de kunstacademie meteen aan de slag in ons mooie familiebedrijf. Iedere dag mag ik hier samen met mijn twee zussen en onze Davincianen helpen hun salon nog een beetje beter, leuker, mooier te maken.
Reactie plaatsen