Het slimste online kappers afsprakenboek

Een Online Afsprakenboek
Weg met dat papier. Vanaf nu plan jij je afspraken op je smartphone, tablet of computer, en heb je de optie je klanten zelf online een afspraak te laten maken.

Het afsprakenboek bestaat uit 2 onderdelen:
– Afsprakenboek voor in je salon
– Online boeken voor je klant

Het SMART salonsoftware afsprakenboek is niet zomaar een afsprakenboek. Hier is goed over nagedacht. Kennis uit de praktijk is vertaald naar een slim afsprakenboek.Het afsprakenboek voor in je salon
Drag & Drop
Iedere afspraak die in het boek staat kan je gemakkelijk oppakken en overal neerzetten waar je maar wilt. Je hoeft de afspraak dus niet eerst te openen. Verder is het mogelijk om met je muis of vinger de afspraak in het afsprakenboek snel langer of korter te maken.
Attenties
Heb jij ook wel eens dat je iets wilt onthouden over een klant zodat je hier de volgende keer weer op terug kunt komen? Maak een attentie! Je kan zoveel attenties bij een klant maken als je zelf wilt.

Komt de klant in de salon dan kan je er zelf voor kiezen om deze attentie tevoorschijn te laten komen bij de kassa en/of in het afsprakenboek.
Weekoverzicht
Wil een klant door een specifieke medewerker behandeld worden? Kijk dan in het weekoverzicht. Hier kan je gemakkelijk zien welke dag die specifieke medewerker nog een plekje in de agenda heeft. Zo hoef je niet elke dag af te gaan maar zie je het in één oogopslag.
4,5,6,7 of 8 weken vooruit
Zullen we over 6 weken weer een afspraak maken? Nu hoef je niet meer in de agenda te tellen, je klikt één keer op de knop 6 weken vooruit en je zit meteen op de juiste plek in de agenda om de vervolgafspraak in te boeken.
afsprakenboekSMART online boeken voor je klant
Nieuwe Klanten Tijd
Die nieuwe klant wil je toch extra aandacht of advies geven? Of misschien wil je even een praatje maken om deze klant een beetje te leren kennen?

Als je klanten online een afspraak laat maken geven zij van tevoren aan of ze al klant zijn in jouw salon of niet. Als ze nog niet eerder in je salon zijn geweest worden er automatisch extra minuten bij de behandeling opgeteld. Stel een basis schoonheidsbehandeling duurt normaal 30 minuten. Als de klant voor het eerst in je salon komt worden er automatisch 35 minuten ingepland.
Geen Loze Ruimtes
Geen loze ruimtes meer in je afsprakenboek. Met het slimme plannen heb je dit getackeld. Hoe? Geef aan in je afsprakenboek om de hoeveel tijd een klant zelf online een afspraak mag boeken. Kies zelf uit 15 minuten t/m 60 minuten. Stel je kiest voor 60 minuten, dan ziet een klant bij het maken van een online afspraak enkel deze tijden: 9:00, 10:00, 11:00 etc. Stel je behandeling loopt om 10 uur af, dan kan een klant dus niet 10:05 kiezen als behandeltijd, maar enkel 10:00, 11:00 etc.
Volplanner Minst Drukke Medewerker
Bij een online afspraak kan de klant aangeven of hij een voorkeur voor een bepaalde medewerker heeft. Mocht de klant geen voorkeur hebben dan wordt de online afspraak automatisch gepland bij de medewerker die het minst druk is. Zo weet je zeker dat de medewerkster die veel vaste klanten heeft haar klanten zelf kan helpen en de medewerkers die minder vaste klanten hebben de mensen zonder voorkeur kunnen helpen.
No-Show Killer
Verminder de no-shows in je salon met de herinneringssms of e-mail (marketingpakket). Bepaal zelf welke klanten deze herinnering mogen ontvangen en bepaal hoeveel uren of dagen van tevoren ze deze herinnering krijgen.

Wist je dat als je de No-Show Killer gebruikt, je no-showpercentage vermindert met 66%!?
no-show killer
Speciaal Voor
Je wilt toch niet dat bij een beginnend schoonheidsspecialiste meteen al een uitgebreide luxe schoonheidsbehandeling geboekt wordt? Maar zij mag wel de basisbehandeling uitvoeren.
Bepaal zelf welke medewerker welke behandelingen uit mag voeren. Dus welke behandelingen kunnen klanten boeken en welke kapsters kunnen deze behandeling uitvoeren? Jij bepaalt!
speciaal voor
Control Treatments
Tijdens een online boeking kan je klant aangeven door wie hij graag geholpen zou willen worden. Dat op zich is niet heel bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat jij aan de achterkant van elke behandeling kan instellen of er überhaupt een favoriet gekozen mag worden. Zo kan jouw afsprakenboek dus automatisch vele malen efficiënter plannen.

Bijvoorbeeld: Je hebt een combinatiebehandeling waarvan jij vindt dat het onderdeel ‘kleur opbrengen’ door iedereen mag gebeuren, maar het onderdeel ‘knippen’ moet wel door een bepaalde persoon gedaan worden. Jij als saloneigenaar kan dan zeggen dat er alleen bij het ‘knippen’ een favoriet gekozen mag worden. Het ‘kleur opbrengen/uitspoelen’ wordt dan geplaatst bij de minst drukke medewerker.
De Combi-Verdeler
Aan de telefoon kan je makkelijk het inzetten van verf inplannen bij Marietje en het uitspoelen en knippen bij Pietje. Maar wat nou als er online een afspraak wordt gemaakt? Dan wordt deze combinatiebehandeling vanaf nu ook verdeeld over de verschillende medewerkers. Zo verkoopt je online afsprakenboek nog vaker JA aan je klant. Je moet dit nog wel even zelf instellen. Bel ons en we kunnen dit samen met je doen.
Minimum Boektijden
Jij als baas van de salon bepaalt zelf of het slimme afsprakenboek efficiënt mag plannen. Stel ‘knippen dame’ duurt normaal 30 minuten, maar je hebt deze dag nog maar 1 plekje over van 25 minuten? Dan kan je instellen dat ook daar automatisch online afspraken geboekt mogen worden.

Waarom deze instelling? Stel degene had gebeld naar de salon. Ook dan had je op het plekje van 25 minuten die ‘knippen dame’ neergezet. Nu hoeft men niet meer te bellen en kan jij genoeg aandacht aan je klanten geven plus je afsprakenboek wordt nog vol gepland ook!