Da Vinci team

De Da Vinci directie

Lidwien Heersink
Algemeen Directeur

Kapperskennis

Mijn ouders hebben al een kapsalon zolang ik me kan herinneren. Dus vanaf dat ik op m’n beentjes kon staan liep ik al in de salon rond. Vanzelfsprekend krijg je hierdoor veel mee van dit wereldje. Of ik nou in de salon rondliep of dat het aan tafel werd besproken tijdens het avondeten, ik leerde veel over de kapperswereld. Ook run ik onze kapsalon, Da Vinci for Hair, om zo precies te weten waar iedere kapperondernemer mee te maken heeft. Op lidwienheersink.blogspot.com lees je alles over wat ik meemaak in de kapsalon en de kapperswereld. Tevens ben ik voorzitter van het Kapperskollektief (www.kapperskollektief.nl). Het Kapperskollektief is een groep van ongeveer 10 salons die minimaal 1 keer in de maand bij elkaar komen. Er worden trainingen gegeven aan de kapsters en er zijn interessante dingen voor de ondernemers om te doen.

Liefhebberij

Nou… eigenlijk ben ik erg veel bezig met dat wat ik heel erg leuk vind… Da Vinci! Dus veel andere hobby’s heb ik er niet naast. Toch kun je mij soms al schilderend aan een schilderij vinden. Al heb ik absoluut geen moeite met de creatieve dingen, beweging is voor mij toch nog een aardig obstakel. Wel probeer ik minstens 1 keer in de week te gaan golfen, even lekker in de buitenlucht achter een balletje aan lopen.

Lidwien
Marre
Marre Heersink
Directie/ Marketing Manager

Kapperskennis

Ik ben opgegroeid met een knippende vader. Alhoewel, hij stond tijdens mijn groeiende bewustzijn niet vaak meer achter de kappersstoel. Waar heb ik dan wel mijn kapperskennis vandaan? Samen lunchen en dineren is hierbij van belang. Veel verhalen over de kapperswereld werden besproken. op die manier heb ik redelijk wat kennis opgedaan door te luisteren naar verhalen.

Liefhebberij

Op de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik de studie Psychologie met als Master Gedragsverandering afgerond. Als Psycholoog/Gedragswetenschapper ben ik daarom nog steeds geïnteresseerd in het menselijke gedrag en hoe dit te kunnen beïnvloeden. Ook is sporten een favoriete bezigheid, ik speel onder andere golf.

Carlijn Heersink
Directie/ Project Manager

Kapperskennis

Ik ben opgegroeid in een kappersfamilie en ben dus al mijn hele leven gemoeid met de praktijk in de kapperswereld. Zonder dat ik altijd oor had voor al deze kappersverhalen heb ik onbewust toch een aantal aspecten opgevangen de de kapperswereld.

Liefhebberij

Ik ben afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen van de studie Bedrijfskunde waardoor ik nu mag doen waar ik goed in ben, en dat is projecten leiden en afronden. Naast dat ik bij Da Vinci werk vind ik het heerlijk om 1 keer in de week een rondje te golfen.

Carlijn

Commissaris

Jim
Jim Heersink
Kapper-ondernemer & Oprichter & Commissaris

Kapperskennis

Jazeker, ooit heb ik de kapsalon van m’n vader overgenomen, filialen gehad en nu heb ik nog een (test)salon in Vorden naast Da Vinci. Ik ben 15 jaar actief knippend kapper geweest en al meer dan 25 jaar ondernemer in de kappersbranche.

Da Vinci

In 1997 ben ik met Da Vinci begonnen. Voordien was ik ook al heel druk met salonautomatisering als IT Informatisering. Het enorme succes van Da Vinci is geheel te wijten aan het kappershart. Ik was al in de kapsalon terwijl ik nog rondzwom in de buik van mijn moeder. Mijn doel is heel simpel: het ondernemen in de kappersbranche makkelijker en leuker maken. En dat met volle overtuiging en inzet. Wat kan het leven toch heerlijk simpel zijn…

Liefhebberij

Mijn meiden (vrouw en drie dochters), Da Vinci en ondernemen. Ik vind mijn werk verschrikkelijk leuk. Met name het ondernemende gedeelte van het werk laat me nooit los. Heerlijk om me daar steeds verder in te verdiepen. Ik heb het vaak over mijn drie-eenheid: gezin, Da Vinci en Jim. Deze drie dienen altijd in balans te zijn. Tegen het andere zeg ik altijd: “nee!” (want “ja” zeggen tegen een ander = “nee” zeggen tegen jezelf!). Muziek is voor mij ook erg belangrijk. Ik mis het jaarlijkse North Sea Jazz Festival in Rotterdam nooit. Naast jazz ben ik ook liefhebber van klassieke muziek. Kunst bekijken en kopen is een andere hobby van me. O ja, natuurlijk ook steden bezoeken (cultuur & culinair) en vakanties door heel Europa houden. Ik doe ook enigszins aan lichamelijke inspanningen: een paar keer per jaar skiën, 3 à 4 keer in de week ‘s morgens vroeg zwemmen en golfen. Ik golf zoveel mogelijk, 2 tot 3 x in de week is normaal. Heerlijk met een balletje de wei in.

Da Vinci Adviseurs

Wendy
Wendy Stapelbroek
Adviseur & voormalig kapster
Als adviseur sta ik mensen te woord aan de helpdesk. Verder ondersteun ik de marketingafdeling één dag in de week. Ik maak PC-Coiffure en het online afsprakenboek op maat voor klanten en ik geef uitleg aan personeel en eigenaar hoe ze er goed mee kunnen werken.

Kapperskennis

Ik ben zelf 7 jaar kapster geweest. Ik heb hierdoor natuurlijk veel ervaring opgedaan in het kappersvak en daarom is het ook gemakkelijker om de kappers te adviseren. Na het behalen van mijn diploma Nima-A Communicatie ben ik ook enthousiast bezig met marketing en communicatie voor de kapper.

Liefhebberij

Wat van de wereld zien, dus reizen, is een grote hobby! Verder hou ik van hardlopen en genieten van de leuke dingen in het leven…

Tino Brink
Adviseur & voormalig kapper
Even voorstellen: Tino Brink. Je wilt gaan automatiseren? Je hebt ondernemersvragen? Je vraagt maar … ik help je graag!

Kapperskennis

13 jaar heb ik geknipt en gekleurd, waarvan 5 jaar als kapper/ondernemer. Na 13 jaar kapperservaring ben ik bijna 10 jaar werkzaam geweest bij Da Vinci. Hierna heb ik 1 jaar gewerkt voor de ANKO, maar uiteindelijk toch weer gekozen voor mijn grote liefde Da Vinci.

Liefhebberij

Mijn 2 zonen en 1 dochter en natuurlijk de directrice van het stel; voetballen en het coachen van de boys. Verder mag je me voor een bord met spruitjes altijd ‘s nachts uit bed bellen!

Tino
Eef
Eef Pattileamonia
Adviseur & voormalig kapper
Mijn taak: Jou het ondernemen nog leuker en uitdagender maken dan het al is. Hoe? Door je op een kapperale manier te informeren én te adviseren over het gebruik van onze producten.

Kapperskennis

Ik ben enige tijd kapper geweest waardoor ik jou, door mijn ervaring als gebruiker van salonautomatisering, op veel uiteenlopende vraagstukken een kapperaal antwoord kan geven. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de informatie die bij het gebruik van salonautomatisering ter beschikking komt op een zinvolle en resultaatgerichte manier ingezet wordt.

Liefhebberij

Lekker eten (en koken) is een grote hobby van mij. Daarnaast is het heerlijk om te ontspannen onder het genot van een lekker hapje, drankje en een goede film.

René Kamerling
Adviseur & voormalig kapper

Kapperskennis

Ik heb ruim 20 jaar ervaring als knippende kapper en ruim 5 jaar als kapper/ondernemer. Daarom is het een stuk makkelijker communiceren met kappers die werken met ons afrekenprogramma. Samen met mijn collega’s hoop ik jullie op allerlei gebied te kunnen helpen en bijstaan waar nodig is.

Liefhebberij

Mijn vrouw Ingrid en mijn 3 lieve dochters Roos, Isa en Fleur. Verder ben ik groot voetballiefhebber en ben ik trainer van het voetbalelftal waar mijn oudste dochter traint. Daarnaast pik ik graag een biosje en gaan we regelmatig met vrienden een hapje eten. Kortom, we proberen met z’n allen iedere dag weer te genieten van alle leuke dingen in het leven!

René
Annemarie
Annemarie Jacobs
Adviseur & voormalig kapster

Kapperskennis

Ik heb zelf 10 jaar met veel pezier in het kappersvak gezeten. Mijn werk bij Da Vinci Salonautomatisering brengt weer een nieuwe uitdaging in mijn kapperscarrière. Samen met mijn collega’s doe ik erg mijn best om jullie zo goed mogelijk te helpen.

Liefhebberij

Met mijn vriend Mecit en natuurlijk familie en vrienden probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen … Met veel gezelligheid, lekker eten en mooie vakanties in mijn favoriete vakantieland Turkije genieten we van het leven.
Daarnaast ben ik ook dol op het shoppen van kleding en make-up, oftewel ” buy now or cry later”

Lia Aalders
Adviseur & voormalig kapster

Kapperskennis

Toen ik 14 jaar was had ik al een bijbaantje in een kapsalon. Na de kappersopleiding heb ik eerst 5 jaar in loondienst gewerkt, daarna was ik 13 jaar lang zelfstandig ondernemer in de kappersbranche.
Het leukste aan het kappersvak vind ik het omgaan met mensen. Voor Da Vinci werk ik ook met mensen, maar dan op een andere manier. Ik probeer me zo goed mogelijk in te leven om de vragen van kappers naar tevredenheid te beantwoorden en goed advies te geven.

Liefhebberij

Ik hou van Zumba, muziek, koken, bakken, wandelen met de hond en lekker lui op de bank een film kijken met hapjes en drankjes erbij. Verder ga ik er graag op uit met mijn gezin!

René

De Medewerkers Binnendienst

Beppy Pardijs
Commercieel medewerker binnendienst
Bij Da Vinci verricht ik diverse administratieve taken. Je kunt hierbij denken aan het opsturen van bestellingen en het verzorgen van bijvoorbeeld informatie-aanvragen door kappers die willen gaan automatiseren e.d.

Kapperskennis

Samen met mijn man heb ik een kapsalon en daar heb ik vroeger veel in gewerkt als gastvrouw. Kapster ben ik niet geweest maar vanzelfsprekend heb ik wel heel veel van het vak meekregen. Nu doe ik nog steeds de administratie van de kapsalon naast mijn werk bij Da Vinci.

Liefhebberij

Ik hou van muziek, ik jog 2x per week, mijn zanggroepje, golfen en natuurlijk mijn 3 kinderen.

Beppy
Diana Jellema
Projectcoördinator/tekstredacteur
Eigenlijk doe ik hier van alles en dat bevalt me prima! Ik stort me o.a. op de diverse projecten die binnen Da Vinci ontplooid worden, hou me bezig met de taaltechniek en doe een stukje van de financiële administratie.

Kapperskennis

Knippen kan ik zelf niet, dat laat ik graag aan anderen over… Ik ga regelmatig naar de kapper en vind het belangrijk dat ik me daar happy voel.

Liefhebberij

In eerste instantie mijn kinderen en ons poezebeest. Verder ben ik een enorme muziekliefhebber en ben ik gek op dansen, een goede sfeer en creatief bezig zijn op allerlei manieren … Ik handwerk veel, ontwerp en maak speelgoed en (woon)accessoires en verkoop dat via mijn webwinkel en op markten.

Henk Harmsen
Administrateur

Kapperskennis

Eens per week zorg ik met de baardtrimmer voor een “snelle baardlook”.

Liefhebberij

Voorzitter zijn van de Schutterij de Eendracht van Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Als Schutterij houden wij ons bezig met het in ere houden van oude tradities, een stukje folklore. Naast voorzitter zijn vind ik het ook erg leuk om voor de voetbal mijn taken als jeugdleider en jeugdsecretaris uit te voeren.

Henk

De softwareprogrammeurs van Da Vinci

Karol Marek
.NET-programmeur
Ik werk aan het coole BarberBooking. Ook ondersteun ik bij het behouden van de bestaande Da Vinci software.

Liefhebberij

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten en om diverse takken van sport op tv te kijken. Helaas kijk ik de laatste tijd meer dan dat ik zelf train. Ik vind het ook leuk om een film te kijken, met mijn vrienden spelletjes op de Playstation te spelen en om met hen te gaan stappen.

Mateusz Turzynski
.NET-programmeur
Momenteel werk ik aan het bouwen van het nieuwe PC-Coiffure Online.

Liefhebberij

Ik speel voetbal en volleybal. In de zomer ga ik ook nog graag windsurfen. Verder hou ik er ook van om boeken te lezen. Ook speel ik nog gitaar.

Bartlomiej Świątek
System Administrator
Ik zorg ervoor dat elke applicatie en alle servers goed blijven draaien. Ook werk ik elke keer aan een stukje verbetering van de infrastructuur in de software, zodat alles efficiënt blijft werken.

Liefhebberij

Mijn vrije tijd spendeer ik graag met mijn vrouw en dochter. Als ik naast hen nog meer tijd over heb dan vind ik het leuk om computerspelletjes te spelen, foto’s te maken of af te spreken met vrienden.

Kamil Grenc
Software Tester
Ik check alle Da Vinci software die door ons gemaakt wordt of het wel goed werkt en of hier verbeterpunten in zitten en geef de programmeurs dan gedetailleerde informatie wat er precies mis gaat of verbeterd dient te worden.

Liefhebberij

In mijn vrije tijd doe ik veel samen met mijn vrouw en mijn pasgeboren dochtertje Sara, die rond de vier maanden is nu. Ook houd ik er van om games te spelen, hardlopen en eens in de zoveel tijd een goed biertje te kunnen drinken.

De Kapsters van Da Vinci for Hair

Esther
Esther Leegstra
Topstyliste

Waarom ik voor het kappersvak heb gekozen

Het zat er al in vanaf toen ik heel klein was. Familieleden kregen altijd staartjes en vlechtjes in hun haren en de barbies werden steeds weer voorzien van een nieuw kapsel.
Nu ik het ook daadwerkelijk alweer een aantal jaren in de praktijk mag uitvoeren, vind ik het leuk en telkens weer een uitdaging om een klant tevreden de salon te laten verlaten.

Liefhebberij

Mijn 2 prachtige dochters, en partner. Verder hou ik ervan gezellig met vrienden te eten, te drinken of uitstapjes te maken, of naar een warme bestemming af te reizen.

Gracia Rouwen
Topstyliste

Waarom ik voor het kappersvak heb gekozen

Het creatieve van het vak sprak me al erg jong aan. Als kleuter mocht ik de haarborstel uit de tas van de juf pakken. Ik ging dan op een krukje staan om haar lange haar te borstelen.
De poppen moesten er meestal ook aan geloven. Ik ging vaak met mijn moeder naar de kapper toe, om alleen maar te kijken.

Ik heb altijd gezegd: later wil ik kapster worden.
Na de middelbare school heb ik de kappersopleiding gedaan op de streekschool te Doetinchem. Hier heb ik vele cursussen en trainingen gevolgd en vervolgens heb ik ook nog een paar jaartjes de leiding gehad in de kapsalon.
Ik werk nu inmiddels al bijna 37 jaar bij dezelfde werkgever, met veel plezier.

Liefhebberij

Mijn hobby”s zijn schilderen, sporten, in en om het huis bezig zijn, weekendjes weg, en naar ons favoriete vakantieland Turkije gaan..………..
En het kijken bij de sporten van mijn man en kinderen.

Gracia
Jody
Jody van de Kamp
Styliste
Alissa Ariës
Styliste

Waarom ik voor het kappersvak heb gekozen

Ik wilde als klein meisje al kapster worden en ik heb mijn droom waargemaakt! Het leuke aan dit vak vind ik het mooier maken van mensen en de verschillende gesprekken. Soms ben je net een maatschappelijk werkster, je hoort zoveel verschillende verhalen…

Liefhebberij

Ik vind het erg leuk om met mijn nagels bezig te zijn. Regelmatig ga ik lekker een stuk lopen met de hond en als ik de kans zou krijgen zou ik het paardrijden weer oppakken. In de zomer ga ik zo nu en dan wat festivals af, erg leuk al die verschillende mensen bij elkaar op zo’n feest.