Da Vinci Historie

9 mei 2014
Da Vinci is genomineerd voor de Sterkste Schakel. Wat dit betekent? De Sterkste Schakel is een prijs die gaat naar het meest klantvriendelijkste bedrijf in de regio Stedendriehoek Noord-veluwe, Lochem en Raalte. Deze nominatie is zeer bijzonder omdat de genomineerden door andere bedrijven gekozen worden.
20 maart 2014
Da Vinci is het leukste familiebedrijf van Nederland!

Tijdens de uitreiking van de Familie Fundament Award kwam naar voren dat wij niet het beste familiebedrijf van Nederland zijn. De jury kwam na de uitreiking naar ons toe: ‘Jullie zijn verreweg het leukste familiebedrijf dat hier rondloopt, zo spontaan en enthousiast! Daar waren wij het met de hele jury unaniem over eens!’
Leukste Familiebedrijf
19 November 2013
Da Vinci wordt genomineerd voor de Familie Fundament Award! Dat betekent dat we in maart 2014 samen met 5 andere bedrijven strijden voor de titel: Beste Familiebedrijf van Nederland. De jury vertelt: “Dankzij een abonnementenstructuur het het bedrijf een stabiele cashflow. Ook de sterke focus – “ze weten wat ze willen”- levert een positief juryoordeel op. De familie heeft bovendien een enorme drive en een familiestatuut. Dat juichen wij van harte toe”.
1 september 2013
Da Vinci wordt steeds meer een familiebedrijf. Dochters van Jim & Zusjes van Lidwien: Carlijn & Marre komen bij Da Vinci werken. Marre begint na een Universitaire studie Psychologie als Marketing Manager en Carlijn na een Universitaire studie Bedrijfskunde als Project Manager. De 3 Heersink-meiden gaan de wereld veroveren!
dochters
Lidwien
1 januari 2013
Na iets meer dan 4 jaar in het bedrijf te hebben gewerkt is het tijd om de touwtjes in handen te geven van de volgende generatie. Dochter Lidwien wordt officieel Algemeen Directeur van Da Vinci. Met het volste vertrouwen geeft Jim de volgende generatie de kans om van Da Vinci een nog mooier bedrijf te maken!
2009
Het is gelukt, we hebben inmiddels 1500 kapsalons als klant! Super trots en dat vieren we dan ook graag met onze klanten. We vragen klanten waarom we 1500 klanten verdienen en krijgen de leukste reacties binnen.

2008

De volgende generatie komt de hoek om kijken. Dochter Lidwien Heersink komt na een studie aan de Kunstacademie in het familiebedrijf werken.

Salon
ANKO
2006
Voorzitter Bibi de Vries van de ANKO en Jim Heersink ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst van MijnSalon.ANKO.nl. Een makkelijke website gratis voor ieder ANKO lid. In 2007 maakt zelfs het 1000ste lid gebruik van deze mooie website.
2004
Het gaat goed met Da Vinci. Super trots dat we de volgende mijlpaal hebben gehaald. 1001 kapsalons als klant!
klanten
prijs
2002
Jim Heersink wordt genomineerd voor de Prestigieuze Entrepreneur of The Year Award. Een prijs die ieder jaar aan de beste Ondernemers van Nederland wordt uitgereikt door Ernst & Young. Hij won jammer genoeg niet DE prijs… maar wel een prijs special voor hem gemaakt! Jim had zo’n mooi bedrijf neergezet en met zoveel enthousiasme en focus dat speciaal voor hem de Focus Award is bedacht. Jim is dan ook de enige die ooit deze prijs heeft ontvangen.
2001
Da Vinci groeide en groeide. Dus is de herensalon iets verbouwt. Er werd een ‘plank’ over de tafeltjes heen gelegd en je had een kantoor. Als je goed kijkt op de foto zie je het marmer & de spiegels van de oude herensalon er nog doorheen komen.

8 augustus 1997

De officiële datum dat Da Vinci International B.V. werd opgericht. Da Vinci werd een professioneel bedrijf dat niet als bezigheid naast het werk in de Kapsalon meer werd gezien. Al bestaat de salon nog steeds en wordt de Kapsalon, nu Da Vinci for Hair genoemd, als testsalon gebruikt voor alle softwareproducten. Da Vinci groeit zo van klant nummer 1 tot klant nummer 1500 in het jaar 2010.

begin dvi
PC
1996
De eigenaar van het programma Coiffure zag het niet meer zitten. Voor 1 gulden heeft Jim het pakket gekocht en dit omgetoverd naar het programma PC-Coiffure. Er werd een programmeur bij gezocht en zo begon Da Vinci.


1995
Natuurlijk had Miles & Maizy ook software nodig. Jim heeft toen contact opgenomen met de man die vanaf 1990 het softwarepakket voor KMS maakte en waarvan Salon Heersink de pilotzaak was. Het programma heette Coiffure. Jim werd toen gelijk adviseur van Coiffure (de kapperskennis was toen ook al nodig). In Juni 1995 heeft Jim samen met Milco Linssen (1,5 jaar later is Milco hiermee gestopt) de VOF IT Informatisering opgezet en begon Jim met de eerste software te verkopen.
1991
Jim koopt nog een salon in Nijmegen en verkoopt deze in 1994 met veel verlies. De volgende onderneming is het openen van een pilot Franchisewinkel Miles & Maizy samen met Ron Schmitz en Cor Bloemink. In 1997 zijn Ron & Jim uit deze formule gestapt en heeft Cor het uitgebreid en is Miles & Maizy gefuseerd met Hairmaxx dat in 2004 is verkocht aan Wave.
1988
Kapsalon Heersink wordt 1 van de eerste salons met een computerprogramma. Destijds een programma van KWS waarbij Kapsalon Heersink al snel een pilotzaak voor het pakket werd. Als 1 van de eerste had Jim een computer in zijn salon. Hoe het systeem werkte? Je voerde een aantal gegevens in waaronder de haardikte en de lengte van het haar. Daarna kwam de juiste receptuur uit de printer rollen.
1987
Jim opent nog een Kapsalon in Dieren maar verkoopt deze weer in 2004.
1979
Jim neemt officieel de kapsalon over van zijn vader.
1976
Jongste zoon Jim Heersink begon in 1976 aan de kappersopleiding na de HAVO waarna hij kwam werken in Kapsalon Heersink.
TEAM Kapsalon Jim Heersink Haarmode
Herensalon
1945
Gert Heersink begon een Herensalon naast de kroeg ‘Onder de Linden’. Want hoe handig is het om je, als je een biertje komt drinken, meteen een nieuw kapsel aan te laten meten. Na een aantal jaren liep de herensalon goed en maakte de kroeg plaats voor een damessalon. Kapsalon Heersink was een begrip in Vorden en omstreken en liep goed.