Da Vinci doet goed

Da Vinci doet graag leuke dingen voor leuke mensen. Hoe? Onder andere door projecten te sponsoren waar mensen echt iets aan hebben.
Share4More

Share4More
Share4More is een organisatie van de Rabobank die voor schoon drinkwater zorgt in Kisozi Uganda. De organisatie zorgt voor schoon drinkwater door waterputten aan te leggen.

Wat doet Da Vinci voor Share4More? Jim Heersink zit in het Rabo ledenpanel en doneert de vergoeding die hij hiervoor krijgt aan Share4More. Meer informatie? Klik hier.

Doneer een Schaar
Op het eiland Cebu (Filippijnen) is weinig werkgeledenheid en veel armoede. Daarom is Janny Berends als export van Pumt (www.pum.nl) daar 6 jaar geleden begonnen met de oprichting van een gratis beautyschool. Vrouwen leren hier hoe ze moeten knippen, schoonheidsbehandelingen moeten geven en meer. Da Vinci steunt dit en zorgt ervoor dat er genoeg materiaal is. En ook jij kan helpen! Heb je een schaar, kam, borstel etc over? Stuur deze gratis naar ons toe en wij zorgen dat het bij de vrouwen op Cebu terechtkomt. Adres: Antwoordnummer 2021, 7250 ZX Vorden.

Hoe is Da Vinci bij dit project terechtgekomen? Jim Heersink is bestuurslid van de Entrepreneurs Foundation.
Als bestuurslid beoordeelt hij aanvragen vanuit andere landen voor ondersteuning bij het ondernemen. Toen deze aanvraag voorbijkwam dacht Jim natuurlijk: “In de kappersbranche? Dit project pakken wij uiteraard op!”

Doneer

Haarwensen

Haarwensen
Stichting Haarwensen is er voor kinderen t/m 18 jaar die kaal zijn of worden. De stichting zorgt ervoor dat deze kinderen ook met een volle haardos door het leven kunnen door middel van een mooie pruik. Aangezien goede pruiken vaak erg prijzig zijn en niet door de verzekering worden vergoed zorgt de Stichting Haarwensen hiervoor. Meer info: Klik hier.


Wij weten hoe heerlijk je je kan voelen met een goede haardos, wetende dat je er goed uitziet en lekker in je vel zit. Wij willen dan ook graag deze kinderen de kans geven zich net dat beetje beter te voelen door zich in ieder geval geen zorgen meer te hoeven maken over hun haar.

Warchild
War Child Nederland is een organisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst voor kinderen die zijn getroffen door een oorlog. Da Vinci doneert ieder jaar een bedrag om War Child te ondersteunen. Wil jij ook Warchild ondersteunen? Klik hier.


Wat doet Da Vinci voor War Child? Elk jaar doneren wij een bedrag van onze opbrengsten aan War Child.

WarChild

HairHeroes

Hair Heroes
Hair Heroes is een onafhankelijke stichting die door middel van inspirerende evenementen, vernieuwende acties en creatieve projecten geld inzamelt voor het goede doel. Hair Heroes stelt de Nederlandse kappersbranche in staat zich te verenigen en de handen ineen te slaan tegen kindermisbruik in Zuidoost Azië, waar elke dag kinderen gevangen worden genomen, worden misbruikt en gedwongen tot slavernij en prostitutie. Door onze krachten te bundelen kunnen wij écht een verschil maken en zoveel mogelijk kinderen hun leven teruggeven. Meer info: Klik hier.


Nadat Andy Uffels (de initiatiefnemer) dit verhaal aan Jim Heersink had verteld kon Da Vinci niets anders meer dan meedoen. Aan zo’n situatie wil je gewoon een eind maken en dan is dat natuurlijk helemaal goed als dit ook nog eens met haar te maken heeft!


Wat heeft Da Vinci voor Hair Heroes gedaan? Da Vinci heeft een aanzienlijk groot bedrag gedoneerd aan Hair Heroes.
The Entrepreneurs Foundation
Jim Heersink is lid van de Entrepreneurs of the Year Sociëteit. Tevens is hij bestuurslid geweest van 2003 tot 2014 bij de Entrepreneurs Foundation.


De Entrepreneurs Foundation richt zich op ondernemers in economisch achtergebleven gebieden waar een tekort is aan primaire levensvoorzieningen. De foundation ondersteunt succesvol ondernemersschap met concrete steun op financieel terrein en door het geven van adviezen. De Foundation werkt al jaren succesvol samen met het Hans Blankert Fonds van PUM dat verbonden is aan het VNO-NCW. De Foundation zelf maakt geen kosten waardoor 100% van het beschikbaar gestelde geld besteedt kan worden aan projecten. Meer informatie? Klik hier.

TEF

Bronckhorster uitdaging

Lidwien Heersink is bestuurslid bij de Bronckhorster Uitdaging. Deze stichting stimuleert en organiseert maatschappelijk betrokken ondernemen. Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties kunnen vragen stellen en de stichting probeert deze vervolgens te beantwoorden. Deze stichting is opgericht om de leefkwaliteit van inwoners te verbetern en daarmee de eigen genmeente nog een stukje mooier te maken. Meer info: Klik hier.

Vrienden van het Kuijpertoernooi
Het Wim Kuijpertoernooi is een internationaal toernooi voor pupillen van topclubs zoals Ajax, PSV etc.

Bij Vrienden van het Kuijpertoernooi wordt 2/3 van het lidmaatschap besteed aan het organiseren van het Wim Kuijpertoernooi. Meer info? Klik hier.


Wat doet Da Vinci voor het Wim Kuijpertoernooi? Da Vinci is een vriend van het Kuijpertoernooi.

Kuijpertoernooi

Heiligenbeelden

Heiligenbeeldenmuseum
Het Heiligenbeeldenmuseum is een middel om de monumentale St. Antonius Paduakerk helpen blijven te bestaan. Deze kerk is een van de bestaande kerken van de bekende architect Pierre Cuypers. Meer info: Klik hier.


Wat doet Da Vinci voor het Heiligenbeeldenmuseum? Da Vinci doneert elk jaar een bedrag om het museum in de kerk in stand te houden.